Închide

Cod galben de ploi și ninsori abundente în jumătatea de vest a Clujului, până mâine la amiază

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 26, 2021 0 149

Cod galben de ploi și ninsori abundente în jumătatea de vest a Clujului, până mâine la amiază, avertizează meteorologii.

Administrația Națională de Meteorologie a emis azi un cod galben valabil de azi la amiază până mâine la ora 12 în care arată că în Banat, nord-vestul Olteniei și pe arii restrânse în Crișana și Transilvania în acest interval va ploua însemnat cantitativ. În Carpații Occidentali și în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, la altitudini mai mici de 1600 de metri vor fi înregistrate precipitații mai ales sub formă de ploaie și lapoviță care vor continua să determine topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la altitudini de peste 1800 de metri vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor depăși 20 de litri pe metrul pătrat.

Avertizarea cod galben înseamnă că fenomenele meteorologice prognozate – vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei sau ceaţă – vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare