Închide

Cod galben de ploi abundente și ninsori în Cluj, de diseară până luni

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 24, 2023 0 279

Cod galben de ploi abundente și ninsori în Cluj, de diseară până luni.
Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi abundente, vânt și ninsori pentru mai multe județe, inclusiv Clujul, care e afectat în zona de vest, în special la munte.
Astfel, conform avertizării, de diseară la ora 20 și până luni la amiază meteorologii se așteaptă ca recipitațiile să se extindă treptat dinspre regiunile vestice și să cuprindă aproape toată țara. ”Vor fi ploi, iar mai ales la altitudini de peste 1.500 m lapovițe și ninsori, însă din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 februarie) se vor transforma treptat, astfel încât vor predomina ninsorile în vest, nord și centru, precum și în zonele montane unde se va depune strat consistent de zăpadă”, arată ANM.

Pe toată perioada se vor acumula peste 80 de litri pe metrul pătrat, cu precădere în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali. Vântul va avea temporar intensificări pe creste, cu viteze mai mari pe parcursul zilei de sâmbătă, când rafalele vor depăși 80 km/h și va fi viscol. Tot atunci vor fi intensificări local și în restul țării, în general de 60 km/h.
De asemenea, până mâine după-masă la ora 16 în Crișana și local în Banat, Maramureș și nordul Transilvaniei, precum și la altitudini sub 1.500 de metri în zona Carpaților Occidentali, în vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali va ploua și se vor acumula cantități de apă de 40 l/mp, iar izolat vor depăși 60 l/mp.
În plus, la altitudini mai mari de 1.700 de metri va ninge, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de peste 90…100 km/h și va fi viscol.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare