Închide

Cod galben de ninsori și intensificări ale vântului în zona de munte a Clujului, până duminică

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 03, 2023 0 143

Cod galben de ninsori și intensificări ale vântului în zona de munte a Clujului, de azi până duminică, avertizează meteorologii.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ninsori moderate cantitativ și intensificări ale vântului pentru zona de munte a României, inclusiv zona de vest a județului Cluj. Avertizarea e valabilă de azi la ora 10 până în 5 februarie la ora 18. Aria ninsorilor se va extinde treptat din orele serii dinspre regiunile nord-vestice și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Local se va depune strat nou de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele montane. Prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 30 de litri pe metrul pătrat, cu precădere în jumătatea vestică a țării, arată meteorologii. Totodată, vântul va prezenta local și temporar intensificări, cu viteze în medie de 60 km/h în majoritatea zonelor, iar la munte cu rafale de 75 km/h. Vor fi perioade în care intensificările de vânt se vor asocia cu ninsoare, mai arată avertizarea ANM.

De asemenea, de duminică 5 februarie vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice.

De aesmenea, până în 5 februarie la ora 18 în zona de munte vor fi înregistrate ninsori însemnate cantitativ și viscol. În intervalul menționat temporar va ninge și vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m vântul va depăși 80…90 km/h, astfel încât va fi viscol și vizibilitate scăzută. În vestul Carpaților Meridionali se vor acumula peste 30…40 l/mp și se va depune strat consistent de zăpadă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu