Închide

Cod galben de ninsori la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 14, 2018 0 291

Cod galben de vreme rea, cu ninsori, lapoviță, ploi și polei în jumătatea de Vest a Clujului, de diseară până duminică seara.

Administrația Națională de Meteorologie instituie cod galben și portocaliu în județele din zona Munților Carpați, inclusiv în jumătatea de vest a Clujului, care de diseară de la ora 19 până în 16 decembrie la ora 18 se află sub avertizare Cod Galben de precipitații. „În noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 decembrie) vor fi mai ales ninsori. Din a doua parte a zilei de sâmbătă (15 decembrie) în Dobrogea va ploua, iar în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și local în Transilvania vor fi precipitații mixte și se va forma polei. Local, precipitațiile vor fi importante cantitativ”, explică meteorologii. Aceștia se așteaptă la ninsori moderate cantitativ, strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului de până la 60 km/h în județele afectate de codul galben.

La nivelul județelor unde sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase, peste 3500 de pompieri cu 3000 utilaje grele sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației și autorităților locale vizate de vremea neprielnică.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare