Închide

Clujul va avea un „loc de joacă incluziv pentru copii” în Parcul Rozelor, promite municipalitatea. Propunerea, finanțarea și implementarea proiectului vin de la o asociație

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 16, 2022 0 265

Clujul va avea un „loc de joacă incluziv pentru copii”, pe terenul localizat la intrarea în parcul Rozelor dinspre strada Plopilor, în suprafață de 900 mp, spune viceprimarul Dan Tarcea. Acesta va putea fi folosit și de copiii cu dizabilități. Asociația ”Serviciul de Ajutor Maltez va asigura finanțarea proiectului și va face demersurile necesare pentru implementarea obiectivului, urmând ca la finalizarea lui să predea municipiului, a mai precizat reprezentantul municipalității.

Consilierii locali votat în ședința de Consiliu Local din 7 iulie amenajarea în interiorul Parcului Rozelor a unui loc de joacă incluziv pentru copii. Amenajarea acestui nou tip de parc face parte dintr-un acord de parteneriat privind colaborarea între Municipiul Cluj-Napoca și Asociația Serviciul de Ajutor Maltez în România în vederea amenajării și punerii în funcțiune în interiorul Parcului Rozelor a unui loc de joacă incluziv pentru copii, cu acces liber pentru orice persoană.

 

Proiectul locului de joacă poartă denumirea de ,,Simfonia prieteniei”, iar conceptul a luat naștere la inițiativa unui grup din comunitate, apropiat de misiunea Centrului de zi pentru copii cu dizabilități „Grădinița Malteză”.

„În baza parteneriatului, municipiul Cluj-Napoca își dă acordul ca Asociația ”Serviciul de Ajutor Maltez în România”, în calitate de investitor, să amenjeze un loc de joacă incluziv pentru copii, pe terenul localizat la intrarea în parcul Rozelor dinspre strada Plopilor, între fântâna arteziana si Skateparc, în suprafață de 900 mp. Asociația va asigura finanțarea integrală, va coordona și realiza toate demersurile necesare pentru implementarea obiectivului, urmând ca la finalizarea lui să predea municipiului cu titlu gratuit toate investițiile realizate și amenajările edificate pe suprafața de teren mai sus-menționată.
Scopul proiectului este acela de a asigura copiilor cu dizabilități fizice și psihice drepturi egale în a aborda spațiile publice destinate relaxării și jocului. Se dorește dotarea unui parc cu un loc de joacă incluziv, care să poată fi accesat atât de copiii cu dizabilități cât și de către copiii tipici”, a transmis viceprimarul.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare