Închide

Clujul va avea un centru național de excelență în neurochirurgie. Costurile se ridică la 45 de milioane de euro: „E un proiect extraordinar”

ActualitateSănătateTop News by Catalin Suciu - feb. 21, 2019 0 618

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că la Cluj-Napoca va fi construit un centru naţional de excelenţă în neurochirurgie. Costurile vor fi suportate de minister, susține Pintea, iar costurile vor ajunge undeva la 45 de milioane de euro.

„Pentru Cluj, un proiect de importanţă naţională, spun eu, este promovat de către Spitalul Judeţean de Urgenţă, astfel încât vom finanţa un centru naţional de neurochirurgie, de excelenţă în neurochirurgie, un proiect care are finalizat studiul de prefezabilitate, un proiect absolut extraordinar şi generos pentru partea de neurochirurgie şi nu numai”, a spus Sorina Pintea.

Potrivit ministrei până la sfârşitul anului ar urma să înceapă construcţia efectivă. Inițiativa îi aparține şefului Clinicii de neurochirurgie din Cluj-Napoca, Ştefan Florian. „Va avea toată aparatura necesară unui centru de neurochirurgie, un centru de excelenţă, adică RMN, CT, angiograf, robot”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu