Închide

Clujul s-a mobilizat. Peste 150 de cadre medicale din prima linie locuiesc la hotel pe banii comunității

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - mart. 30, 2020 2 19364

Există fonduri deja asigurate pentru cazarea personalului medical de la Spitalul Municipal Clujana. Bani alocați de la buget, 39 de camere deja închiriate. Prin implicare civică s-a asigurat cazarea și pentru 52 de medici și asistente de la Spitalul de Boli Infecțioase dar și pentru alte 22 de persoane de la Spitalul de Pneumoftiziologie “Leon Danielo”.

Pe lângă lipsa echipamentelor de protecție reclamate de medici și asistente în toate spitalele din Cluj, o altă problemă pentru care s-a cerut sprijinul comunității se leagă de faptul că medicii sau asistentele nu mai vor să locuiască cu familiile lor pentru a nu le pune în pericol.

Spitalul Municipal Clujana are deja asigurate camere de cazare pentru personalul medical, a anunțat primarul Boc. Există și banii necesari, mai precis 500.000 lei alocați special de Primărie pentru acoperirea cheltuielilor de cazare a personalului medical.

“Punem la dispoziție prin parteneriat cu societatea civilă, cu mediul de afaceri, camere pentru cazarea celor care sunt în prima linie a frontului. Pot să vă spun că de astăzi au fost alocate deja 26 de camere Spitalului de Boli Infecţioase pentru 52 de persoane. Începând de la ora 12.00 aceste camere pot fi ocupate. De mâine dimineață, 11 camere pentru 22 de persoane de la Spitalul de Pneumoftiziologie vor fi disponibile. Spitalul Clujana are deja asigurate 39 de camere pentru cazarea personalului medical”, a anunțat primarul Emil Boc.

Boc a ținut să spună că, în condițiile în care resursele private angajate pentru plata cazării medicilor se vor termina vor fi alocați și bani din sectorul public, dar că prioritatea Primăriei este Spitalul Clujana.

 • author photo two

  Luminiţa Silea

  Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

  2 comentarii

  1. Aceste cadre medicale au posibilitatea să-și prepare mâncarea in camere?Ce condiții sunt să-ți speli hainele?Sunt multe întrebări fără răspuns încă.Dacă sunt mai multe persoane la aceeași bucătărie de exemplu,riscul de contaminate,transmitere este mai mare.Aceeași întrebare în cazul spălătoriile comune.

  Scrie un comentariu

  Articole similare