Închide

„Clujul multicultural” are doar 2% cetățeni străini

ActualitateTop News by Actual de Cluj - apr. 03, 2015 0 452

„Clujul multicultural”? Doar mai puțin de două procente din populația Clujului e compusă din cetățeni ai altor țări decât România, arată un bilanț al Serviciului pentru Imigrări din Cluj.

Astfel, la data de 31 martie 2015, în evidenţele serviciului se aflau înregistraţi 6.267 cetăţeni non-UE şi cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, proveniţi din 114 ţări ale lumii. Raportat la întreaga populație a orașului Cluj-Napoca – și nu a județului, caz în care procentul s-ar înjumătăți – aceasta înseamnă o pondere de doar 1,9%.

Cei mai mulţi cetăţeni străini aflaţi în judeţul Cluj, provin din Franţa (868), Italia (688). Republica Moldova (508), Germania (476) şi Tunisia (301).

În primele trei luni ale acestui an au fost depuse pentru avizare 27 de invitații pentru cetățeni care să poată intra în România – dar mai puțin de jumătate au fost soluționate până acum, 11, în vreme ce 5 au fost respinse și celelalte sunt în curs de soluționare. De asemenea, au fost primite 13 cereri pentru emiterea de avizelor de muncă, pentru lucrători angajaţi sau detaşaţi, iar instituția a eliberat 10 autorizaţii de muncă, trei solicitări fiind respinse.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu