Închide

Clujul, locul 3 în topul profiturilor realizate de firme, după Capitală și Ilfov. Clasamentul celor mai profitabile companii din județ

EconomieTop News by Kristina Reştea - aug. 02, 2022 0 416

După București și Ilfov, Clujul e județul în care companiile realizează cele mai mari profituri, arată un clasament întocmit de platforma Topfirme.com, care ia în calcul datele financiare din 2021. Cel mai profitabil sector e IT-ul.

Clasamentele prezentate de portal sunt realizate utilizând datele societăților comerciale care și-au depus bilanțul contabil.

Bucureștiul conduce în clasamentul profiturilor realizate de firmele active și este la mare distanță de cele mai active județe. Ilfovul vecin e pe locul doi în top și, imediat după regiunea capitalei, urmează Clujul.

Top după profit, 2021 (sursa Topfirme.ro)

1. Municipiul București – 63,1 Miliarde lei (14,3 Miliarde euro)
2. Ilfov – 11,8 Miliarde lei (2,7 Miliarde euro)
3. Cluj – 8,9 Miliarde lei (2 Miliarde euro)

În ceea ce privește cele mai profitabile domenile, în județul Cluj pe primul loc se află firmele cu activitățile de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client, CAEN: 6201), care au generat în 2021 profituri de 203,8 milioane euro. Companiile care fac Lucări de construcții a clădirilor rezidențiale si nerezidențiale au ajuns la 98 milioane de euro în 2021. Pe locul 3 se află firmele cu CAEN: 4730 – Comerț cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (81,8 milioane euro) – Clujul este sediul uneia dintre cele mai mari companii din piața românească – Mol.

Profitul total pe județ e de 8,9 miliarde lei (adică 2 miliarde euro) și reprezintă 4,82% din profitul net realizat în România anul trecut.

Top firme din Județul Cluj dupa profit:

  1. MOL Romania Petroleum Products – 79,5 milioane euro
  2. Terapia SA (farma) – profit 35,2 milioane euro
  3. NY’ER Romania (New Yorker, comerț cu amănuntul îmbrăcăminte) – 26,4 milioane euro
  4. Endava Romania (IT) – 24,2 milioane euro
  5. De’Longhi Romania (producție aparate cafea) – 18,1 milioane euro
  6. Cemacon SA (producție cărămizi) – 12,5 milioane euro
  7. VLG RO (comerț cabluri si conductori) – 11,5 milioane de euro
  8. Cognizant Technology Solutions (IT) – 10,4 milioane euro
  9. AROBS Transilvania Software (IT) – 9,8 milioane euro
  10. Rematinvest (colectare și reciclare) – 9,7 milioane euro

Pentru situația la nivel național, citiți analiza Economedia. București și Ilfov, Cluj, Timiș și Constanța sunt județele în care companiile realizează cele mai mari profituri, arată un clasament întocmit de platforma Topfirme.com, care ia în calcul datele financiare din 2021. Producția de energie aduce cele mai mari cifre în capitală, imobiliarele generează cei mai mulți bani în Ilfov, Clujul e ridicat de IT și Timișul depinde de industria auto, dar e ajutat și de Agricultură.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.