Închide

Clujul încă în scenariul galben de funcționare, printre puținele județe cu rată de infectare de peste 1,5, rata scade la o treime într-o lună

Sănătate by Mihai Prodan - mai 06, 2021 0 360

Doar șase județe din țară se află în scenariul galben de funcționare azi în condițiile în care rata de infectare depășește pragul de 1,5 cazuri la mie, între acestea și Clujul, care are a treia cea mai ridicată rată de infectare din România, dar în scădere considerabilă în ultimele zile și la mai puțin de o treime față de cea din urmă cu o lună.
Clujul are o rată de infectare, azi, de 1,89 cazuri la mia de locuitori, depășită doar de București și Ilfov cu 2,07 și respectiv 1,91 cazuri la mia de locuitori. În scenariul galben de funcționare se mai află Alba și Bihor.
Spre comparație media la nivel național, azi, e de 1,35 cazuri la mie. În urmă cu câteva zile, în 1 mai, rata de infectare în Cluj era de 2,52 cazuri la mie. În urmă cu o lună, în 6 aprilie, Clujul avea o rată de infectare de 6,4 cazuri la mie.

Citește și:

Clujul e și azi județul din țară cu cele mai multe cazuri noi de infecție cu coronavirus și singurul din România care depășește, în ultimele 24 de ore, borna de o sută de cazuri noi

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
  • Articole similare