Închide

Clujul imobiliar se extinde: a crescut numărul de autorizații de construire eliberate în ultimele luni. Cele mai multe sunt pentru locuințe la țară

Economie by Kristina Reştea - sept. 17, 2021 0 204

În primele șapte luni ale anului, în județul Cluj s-au eliberat 1264 de autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în creștere față de anul anterior, arată datele Direcției Județene de Statistică. Cele mai multe sunt în mediul rural.

În primele șapte luni ale anului 2021, numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri
rezidențiale eliberate pe total județ, a fost de 1264, cu 129 mai mare comparativ cu perioada
similară din anul 2020. Cele mai multe dintre ele sunt pentru locuințe la țară: mai precis, din total, 895 de autorizații s-au dat pentru construcții în mediul rural. Și în 2020, din cele 1135 AC, doar 350 au fost în mediul urban.

 

Sursa: DRS

 

În luna iulie 2021, în județul Cluj s-au eliberat 212 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, cu 8 mai puține comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent și cu 4 mai multe față de luna anterioară, mai arată datele DRS.

Prețurile (și pentru terenuri și pentru apartamente) din localitățile vecine sunt mult mai accesibile decât în Cluj-Napoca, oraș aflat în topul celor mai scumpe din țară. Așadar, aceasta este o piață de interes.

Conform datelor portalului Compariimobiliare.ro, preţul mediu pe metru pătrat util al apartamentelor de vânzare în Cluj-Napoca este de 1.796 euro/mp, cu 104 €/mp de peste cel de anul trecut (1.692 €/mp). Cele mai căutate zone sunt cartierele clasice Gheorgheni, Mănăştur, Mărăşti şi Bună Ziua.

În Apahida, se găsesc apartamente cu două camere la 35000.- 60.000 euro, iar cu 60-7000 de euro poți găsi apartament în Florești. În comuna vecină se cer și peste 80.000 de euro pentru un apartament de două camere, dacă blocul e mai aproape de oraș.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.
  • Articole similare