Închide

Clujul imobiliar în aprilie. Care sunt cele mai accesibile și cele mai scumpe zone pe piața rezidențială

Economie by Kristina Reştea - mai 06, 2021 1 1259

 

În aprilie, Clujul imobiliar a înregistrat o uşoară relaxare în ceea ce privește prețurile afișate la vânzarea apartamentelor, transmit reprezentanții unui portal imobiliar, după analizarea datelor din piață. În topul celor mai căutate cartiere a urcat Mărăştiul, urmat de Gheorgheni şi Mănăştur. Prețuri situate în jurul pragului de 1000 de euro/ mp se întâlnesc acum doar în localitățile din afara municipiului, iar în câteva zone ale orașului, pretențiile proprietarilor au sărit de 2000 euro/mp. Inclusiv în extensii mai recente ale orașului, cu ofertă deficitară de servicii și spații publice.

Conform statisticilor portalul Compariimobiliare.ro, în luna aprilie 2021, preţul mediu cerut pe metrul pătrat util al apartamentelor de vânzare în Cluj-Napoca a fost de 1.671  de euro/mp cu 82 de euro/mp de euro sub cel de anul trecut (1.753  de euro/mp). Cele mai multe căutări în cadrul portalului au vizat apartamente de două camere (55%), dar interesul a fost destul de mare și pentru locuințele cu 3 camere (25%). 13% dintre căutări au urmărit apartamente de o cameră și doar 6% dintre potențialii cumpărători și-ar permite apartamente mari, cu 4 camere. Cele mai căutate zone au fost cartierele Mărăști (22% din căutări), Gheorgheni – 15%, zona centrală (9%), Grigorescu (8%) și localitatea vecină Florești (5%).

În ceea ce privește preţurile apatamentelor de vânzare în municipiul Cluj-Napoca, la început de mai există câteva cartiere în care pretențiile proprietarilor sar de pragul de 2000 de euro/mp: zona centrală, cartierele tradiționale Andrei Mureșanu și Gheorgheni, Plopilor, dar și în mai nou extinsele zone  Borhanci și Europa, unde locuitorii nici măcar nu beneficiază de servicii și spații publice suficiente. Prețuri situate în jurul pragului de 1000 de euro/ mp se întâlnesc acum doar în localitățile din afara municipiului: Gilău 965 eurp/ mp, Apahida – 1000 euro/ mp, Florești – 1065 euro/ mp.

Cluj-Napoca rămâne cel mai scump oraș din țară în ceea ce privește prețurile apartamentelor, dar județul continuă să fie în topul vânzărilor. În martie, cele mai multe vânzări de imobile la nivel național au fost înregistrate în București – 10.958, Ilfov – 4.306 și Cluj – 3.917, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

 

 

Un comentariu

  1. Clujul imobiliar este o cocina multiculturală plina de escroci, șarlatani, șmecheri și de vinituri ratate profesional! Asta e adevărul care doare și deranjează pe mulți!

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare