Închide

Clujul e singurul județ din România unde au fost depistate, de ieri până azi, peste o sută de cazuri noi de infecție cu coronavirus

Sănătate by Actual de Cluj - sept. 19, 2022 0 143

Clujul e singurul județ din România unde au fost depistate, de ieri până azi, peste o sută de cazuri noi de infecție cu coronavirus, aceasta în condițiile în care are cea mai mare incidență a infecției din România, peste Capitală, și cel mai mare număr de cazuri de infecție depistate în cei doi ani și jumătate de pandemie.
Astfel, de ieri până azi în Cluj au fost depistate un număr de 143 de cazuri noi de infecție cu coronavirus, cele mai multe într-un județ din țară și aproape de numărul înregistrat în acest interval în Capitală, de 188 de cazuri noi. Incidența infecției din Cluj, care azi ajunge la 2,25 cazuri la mie, e cea mai ridicată din țară, dublă față de media națională de 1,08 la mie, și singura din țară care depășește pragul de două cazuri la mia de locuitori, cu excepția județului Timiș, unde aceasta ajunge azi la 2,17 cazuri la mie.
În spitalele din Cluj se află azi peste o sută de pacienți infectați cu coronavirus, mai exact 103, dintre care 13 sunt la Terapie Intensivă; sunt cei mai mulți pacienți internați într-un județ din țară, după cum arată datele Ministerului Sănătății, doar în București sunt internați mai mulți, 176 pacienți. Până acum în Cluj au fost depistate aproape 184.200 de cazuri de infecție cu coronavirus, în cei doi ani și jumătate de pandemie, cele mai multe într-un județ din România.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu