Închide

Clujul, de abia pe locul 21 la vacanțele de tipul „Last Minute”. Unde călătoresc clujenii mai mult?

ActualitateSocial by Actual de Cluj - iun. 22, 2016 0 324

Pe baza datelor oferite de Google, în ultimele 24 de luni, specialiștii DWF si reprezentanții Aerolines.ro au realizat o analiză a obiceiurilor locuitorilor județului Cluj, în ceea ce privește achiziționarea pachetelor de vacanțe. Reiese că județul Cluj se situează de abia pe locul 21, la nivel național, în ce privește alegerea vacanțelor „Last Minute”.

Majoritatea agențiilor de turism le oferă clienților posibilitatea de a cumpăra vacanțe la preț redus, în funcție de anumite criterii, acestea fiind împărțite în trei categorii principale: Early Booking, Last Minute și City Break. Practic, este vorba despre modul în care fiecare persoană acționează înainte de a pleca într-un concediu – fie își planifică vacanța cu câteva luni înainte, fie se decide în ultimul moment, fie preferă să călătoreasca 2-3 zile, în special în timpul unui weekend. La nivelul județului Cluj, toate cele trei categorii au înregistrat creșteri în ultimul an, însă cea mai spectaculoasă ascensiune, de peste 419.00%, se observă la vacanțele tip Early Booking, ceea ce reflectă interesul oamenilor de a-și face planurile din timp, beneficiind astfel și de reduceri semnificative din partea agențiilor de turism și de prețuri mai bune la biletele de avion.

De cealaltă parte se află pachetele Last Minute, cu o evoluție de doar 4.57% în ultimul an. Ce inseamnă acest lucru? Locuitorii județului Cluj nu îsi permit să plece într-o vacanță neprevazută, fie pentru că sunt condiționați de programul de la locul de muncă, fie din pricina aspectelor financiare, astfel că se situează de abia pe locul 21 la nivel național din acest punct de vedere.

Analizând preferințele oamenilor pentru mijlocul de transport folosit în timpul vacanțelor, avionul ocupă prima poziție în acest sens. Siguranța de care se bucură pasagerii, rapiditatea cu care ajung la destinație și prețurile accesibile sunt doar câteva dintre avantajele pe care le au cei care călătoresc cu avionul.

Dar care sunt destinațiile de vacanță pe care locuitorii județului Cluj le caută cel mai mult? „Anul acesta se caută tot mai des bilete de avion ieftine pentru Milano, Madrid, Viena, trei dintre cele mai frumoase orașe ale lumii”, a comentat Iulian Scrieciu, online manager la Aerolines.ro.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu