Închide

Clujul crește în parcuri industriale

AdministrațieDezvoltareTop News by Cosmina Fernoaga - mai 21, 2014 0 567

În cele două parcuri industriale de pe teritoriul municipiului Cluj Napoca muncesc peste 5000 de oameni, a comentat directorul societății Tetarom, Viorel Găvrea. După finalizarea lucrărilor de extindere a parcului de pe strada Tăietura Turcului, numărul locurilor de muncă va crește substanțial, având în vedere că sunt foarte multe solicitări din partea unor potențiali chiriași.

Mai 21 Semnare tetarom-14

 „Suprafața inițială a parcului de pe strada Tăietura Turcului a fost de 20 de hectare. Acum vom asigura infrastructura pe încă 12 hectare, astfel că vom putea da curs solicitărilor venite din partea unor investitori„, a subliniat Găvrea. Lucrările de extindere se realizează în baza unei finanțări europene. Concret, lucrările de proiectare și de execuție au fost contractate de ACI pentru suma de 42.137.000 de lei (fără TVA). Vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Oleleu, a precizat că finanțarea nerambursabilă acoperă doar 50% din valoarea lucrărilor: „Jumătate acoperim noi, Consiliul Județean, iar cealaltă jumătate va fi acoperită din fonduri nerambursabile. Să sperăm că ne vom încadra în costuri și că nu va intrevni nici un fel de problemă, având în vedere că în zonă sunt necesare și lucrări pentru consolidarea versantului care susține Muzeul Etnografic”.

Președintele Consiliului Județean, Horea Uioreanu, a dat asigurări că lucrările se vor finaliza în timp util. „Extindem Tetarom I cu 12 hectare  și nu cred că se pune problema ca lucrările să nu se încheie la timp. E important de spus că acum se fac demersurui pentru preluarea a încă 9 hectare de teren, din administrarea CFR Infrastructură, teren care, de asemenea, va fi trecut în custodia Tetarom. Acest teren va avea ca destinație realizarea parcului științific Tetapolis”, a comentat Uioreanu. El a adăugat că Primăria ar trebui să se implice mai mult pentru a sistematiza circulația în zonă, având în vedere că parcul industrial se află în plină dezvoltare. Directorul ACI Cluj, Dorin Așchilean, a precizat că lucrările pentru extinderea Tetarom I se vor derula pe o perioada de 17 luni. „Anul viitor, prin ocotombrie, noiembrie parcul va putea fi dat în folosință. Vom intra pe șantier cu 95 de oameni. Avem resurse necesare pentru a executa lucrări de calitate. Vom aplica soluții inclusiv pentru versantul alunecos din vecinătate”, a spus Așchilean.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.