Închide

Clujul are și azi cea mai ridicată incidență a infecției cu coronavirus din România, după ce doar de ieri până azi în județ au fost depistate peste o sută de cazuri noi, 4.500 de cazuri în ultima lună

Sănătate by Actual de Cluj - sept. 20, 2022 0 90

Clujul are și azi cea mai ridicată incidență a infecției cu coronavirus din România, după ce doar de ieri până azi în județ au fost depistate peste o sută de cazuri noi.
Datele Ministerului Sănătății, publicate în urmă cu puține momente, arată că incidența infecției cu coronavirus e de 2,25 cazuri la mia de locuitori azi în Cluj, cea mai mare din țară, peste București, unde aceasta ajunge la 1,67 la mie, și dublă față de media națională, care azi ajunge la 1,07 cazuri la mie. De altfel un singur alt județ din țară mai raportează o incidență de peste două cazuri la mia de locuitori, e vorba de Timiș cu 2,17 la mie.

În Cluj au fost depistatede ieri până azi un număr de 137 de cazuri la mie, doar în Timiș și București au fost descoperite mai multe în acest interval, 166 și respectiv 308 de cazuri noi. În total în Cluj au fost depistate până acum peste 184.300 de cazuri de infecție, cele mai multe într-un județ din România în cei doi ani și jumătate de pandemie de coronavirus.
Mai adăugăm că potrivit datelor Ministerului Sănătății în spitalele din Cluj se află azi 87 de pacienți infectați cu coronavirus, cei mai mulț într-un județ din România. Dintre aceștia, 14 sunt în stare gravă, la Terapie Intensivă.

Mai adăugăm că în Cluj au fost depistate aproape 4.500 de cazuri de infecție în ultima lună.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu