Închide

Clujul are cea mai bună rată de promovare la examenul de titularizare în acest an, după datele Ministerului Educației

Educaţie by Actual de Cluj - iul. 28, 2022 0 135

Clujul are cea mai bună rată de promovare la examenul de titularizare în acest an, după datele Ministerului Educației.
Clujul are în acest an, înainte de rezolvarea contestațiilor, o rată de promovare de 81,17%, cu peste zece procente mai mare decât media calculată la nivel național, care ajunge la 70,80%.

Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea contestațiilor la proba scrisă, un număr de 5.136 de candidați cu medii între 8 și 10. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor la toate probele de examen, inclusiv cea scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului. Proba scrisă a fost susținută în 42 de centre de examen dintre care șase în Cluj, la aproape o sută de discipline. Astfel, din totalul celor 7.254 de candidaţi cu lucrări evaluate, 3.522 de candidați au obținut note situate pe segmentul 8 -10. Dintre aceștia, 137 de candidaţi au fost notați cu 10, iar 427 de candidați au primit note între 9,50 și 9.99.

Cu note sub 5 au fost evaluate lucrările a peste cinci sute de candidați.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, un cadru didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare