Închide

Clujul a votat pentru a pune umărul la transformarea zonei Padiș în perla Munților Apuseni

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 30, 2021 0 261

Asocierea Consiliului Județean cu structurile similare din Alba și Bihor a fost aprobată de consilierii județeni la ședința din 30 iunie. Scopul acestui parteneriat implică punerea în valoare a zonei turistice din Muncții Apuseni aflată pe raza celor trei unități administrative, sub denumirea de proiect „Țara de Piatră. Paradisul carstic al României.  Urmează și reprezentanții județelor Bihor și Alba să aprobe această înțelegere. 

Refacerea mai multor drumuri de acces spre Padiș de pe raza celor trei județe este o prioritate imediată a proiectului comun.

„Consiliul Județean Cluj a asfaltat drumul care duce înspre această zonă, respectiv Răchițele – Prislop – Ic Ponor, Consiliul Județean Bihor își asumă amenajarea și modernizarea traseului rutier Padiș – Ic Ponor, la limita cu județul Cluj. De asemenea, Consiliul Județean Alba va realiza lucrări pe traseul Călineasa – Vârful Clujului și intersecția cu Drumul Județean 750. În sarcina Consiliului Județean Cluj mai intră modernizarea drumului de legătură între cele trei județe, din cătunul Ic Ponor către Gârda de Sus, pe porțiunea pe care noi o administrăm, respectiv până la intersecția cu DJ 750. Prin acest protocol sunt vizate mai multe comune, respectiv Gârda de Sus, Scărișoara și Arieșeni din Alba, Budureasa și Pietroasa din Bihor, Beliș, Mărgău, Săcuieu Mărișel din județul Cluj”, a arătat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, citat de radiocluj.ro.

Zona Padiș renumită pentru peșterile de aici Ghețarul de la Focul Viu, Cetățile Ponorului și Cetățile Rădesei însă și multe zone pentru drumeții în natură.

Mai multe despre proiecti – AICI.

Consiliul Județean Cluj a asfaltat deja peste 20 de kilometri până la limita cu județul Bihor printr-un proiect pe fonduri europene, urmând să modernizeze alți peste 15 kilometri.
În ceea ce privește dezvoltarea și promovarea turistică a zonei carstice a Munților Apuseni „Țara de Piatră. Paradisul carstic al României”, acordul presupune identificarea valorilor turistice comune celor trei județe, realizarea unei rețele integrate de trasee turistice, crearea unui plan de promovare și dezvoltarea în comun a unor produse turistice specifice.

 

 

sursa foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Csodav%C3%A1r_sziklakapu.jpg

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare