Închide

Clujul a mai primit un loc important în Guvern. ALDE are secretar de stat în Ministerul Dezvoltării

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - dec. 18, 2019 0 3341

Mariana Cotoi (fostă Maier), vicepreședinte ALDE Cluj, a fost numită secretar de stat în cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Poziția cu rang de ministru revine, așadar, fromațiunii politice clujene conduse de deputatul Steluța Cătăniciu, conform negocierilor privind susținerea politică a Guvernului Orban. Decizia numirii a fost publicată în Monitorul Oficial.

Mariana Cotoi a fost director al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Cluj (AFIR) încă din 2014 – instituția care intermediază accesarea și derularea fondurilor europene destinate proiectelor din mediul rural. Ea a fost promovată în funcția de director de la nivelul acestei instituții, unde lucra ca expert în cadrul Serviciului de verificare a cererilor de finanțare. Mariana Cotoi deține și competența de „înalt funcționar public” și este absolventă a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj.

Funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (vechiul Minister al Dezvoltării) era râvnită de liberalii clujeni, având în vedere că acest minister este responsabil pentru toate finanțările și investițiile derulate în țară. Deși s-au tot făcut speculații în privința numirii unui secretar de stat din partea PNL Cluj, premierul Ludovic Orban a decis să ofere mandatul unui membru ALDE Cluj, având în vedere că va beneficia de sprijin politic și de susținere din partea parlamentarilor din formațiunea lui Călin Popescu Tăriceanu.

Clujul, reprezentat în toate structurile și ministerele importante

Județul Cluj se întărește mai mult, așadar, prin ocuparea acestei poziții cheie de la nivel guvernamental, de către Mariana Cotoi, fosta șefă a AFIR Cluj (foto jos). Reamintim că Ministerul Fondurilor Europene este condus de Marcel Boloș (fostul director ADRNV Cluj), care de asemenea cunoaște îndeaproape necesarul de investiții pentru Cluj. Ministerul Agriculturii este condus de un alt clujean, liberalul Adrian Oros. La nivelul Ministerului Transporturilor a fost numită secretar de stat Ștefania Ferenț, cea care i-a fost consilieră, ani de zile, primarului Emil Boc. Nu în ultimul rând, consilierul local PNL Sabin Sărmaș a fost numit președinte al Autorității pentru Digitalizarea României (ADR), structura care opereză sistemele informatice de la nivel național, destinate guvernării electronice.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.