Închide

Clujenii ies în stradă în 10 august, în semn de solidaritate cu protestul de la Bucureşti al Diasporei

Actualitate by Kristina Reştea - aug. 08, 2018 0 368

 

Clujul se declară „alături de diaspora” şi anunţă protest împotriva guvernului, pe 10 august. Locul de întâlnire este  Piaţa Unirii, unde lumea va începe să se adune de la ora 19.00.  Pentru aceeaşi zi, 10 august, s-a anunţat un protest de amploare la Bucureşti, unde ar urma să participe români plecaţi în afara ţării. Despre scandalurile din jurul manifestării din capitală citiţi mai multe pe Hotnews.ro

Conform cifrelor de pe pagina evenimentului de Facebook, la protestul de la Cluj şi-au anunţat deja participarea peste 1.000 de persoane.

„Grupul civic “Umbrela Anticorupție Cluj” sprijină protestul ce va avea loc pe data de 10 august la București, alăturându-se vocilor ce au cerut și de această dată o reformă la nivel politic. Spunem un NU hotărât legilor menite să submineze independența justiției, modificărilor propuse și votate pentru Codul Penal și Codul de Procedură Penală și cerem revizuirea pozițiilor adoptate, în vederea punerii în acord a prevederilor respective cu opiniile exprimate de profesioniști, cu mențiunile primite din partea Uniunii Europene, precum și cu bunul-simț, o noțiune prea rar utilizată de coaliția de la putere”, arată organizatorii protestului de la Cluj.

„Menționăm faptul că solidaritatea noastră vizează un protest pașnic, non-violent, subliniind faptul că scopul nu scuză mijloacele, iar lupta pentru valorile pe care le promovăm trebuie dusă respectând principiile a căror aplicare o cerem. Ne delimităm de orice abatere, de orice tip de acțiune menită să lezeze esența lucrurilor pentru care protestăm și nu încurajăm violența, fie ea fizică sau verbală”, mai precizează reprezentanţii Umbrela Anticorupţie Cluj.

Câţiva clujeni şi-au declarat intenţia de a merge pentru protest la Bucureşti. De fapt, cei care pornesc din Cluj au ca loc de întâlnire platoul Salii Sporturilor Horia Demian, unde ar urma să se adune începând cu ora 9, mâine dimineaţă.

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare