Închide

Clujenii au îngropat definitiv PSD-ul. Scor devastator obținut de liberali: 84,5% din voturi

ActualitatePoliticaTop News by Actual de Cluj - nov. 24, 2019 1 1539

Nicicând PSD-ul n-a luat o bătaie atât de copleșitoare la Cluj, în cadrul alegerilor prezidențiale. În urma numărătorii paralele, reiese că liberalii au învins cu aproximativ 84,5%, la nivel de municipiu, în timp ce PSD-ul a obținut în jur de 15%.

La nivel județean, liberalii au obținut, pentru candidatul lor Klaus Iohannis, aproximativ 81,16% (302.206 voturi) iar PSD-ul numără 18,84% (70.156 de voturi)

La alegerile din 2014, candidatul PSD, Victor Ponta, s-a luptat pentru președinția României tot cu liberalul Klaus Iohannis. La acel moment, clujenii nu s-au pronunțat atât de categoric împotriva PSD, în sensul că Ponta reușea să încheie cu un scor onorabil de 26,17%, la nivel de județ, și de cu 22%, de la nivel de municipiu.

În contextul actual, cu un președinte al României din PNL și cu un guvern prietenos, va fi greu de crezut că liberalii clujeni vor mai întâmpina prea curând dificultăți electorale.

Trebuie precizat că pentru de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, miza liberalilor clujeni a fost clară, să scoată la Cluj un scor de peste 80%, și se pare că acest lucru le-a reușit. Menționăm că până în acest moment, la nivel de județ au fost numărate voturile din peste 90% din secțiile din județ și din municipiu.

La nivel național, Klaus Iohannis a obținut 63,1%, iar Viorica Dăncilă, 36,9%, în urma numărării a

Un comentariu

  1. Titlul e nerealist. Nu a ingropat PNL-ul partidul PSD. La fel cum nici Dancila nu a luat mai multe voturi la Cluj decat in turul 1 fiindca s-au mobilizat dintr-un motive sau altul ( nu dau nume). Pur si simplu s-a votat impotriva. Eu am votat impotriva Uniunii Militarilor, jandarilor gazari si politistilor cazuti in gropi care a sprijinit-o pe „make a photo”.
    (Editat)

Scrie un comentariu

Articole similare