Închide

Clujenii au bani de investit: peste două mii au contribuit la investițiile în titlurile de stat Fidelis anul trecut, sunt cei mai mulți din țară după București și Ilfov

EconomieTop News by Actual de Cluj - mart. 31, 2023 0 272

Clujenii au bani de investit: peste două mii au contribuit la investițiile în titlurile de stat Fidelis anul trecut, sunt cei mai mulți din țară după București și Ilfov.

Conform datelor Ministerului Finanțelor Publice subscrierile au început pe 27 martie și se vor încheia pe 10 aprilie. La ediția de anul trecut peste două mii de clujeni au investit, la distanță după București cu peste 11.000, în total în Capitală s-au investit 2,3 miliarde de lei. Din Cluj un număr de 2.058 persoane fizice au cumpărat titluri de stat anul trecut, de 283 milioane de lei. Locul 3 este ocupat de  Iași cu 1.590 de investitori care au cumpărat titluri de aproape două sute de milioane de lei.

Titlurile de stat Fidelis sunt emise de către Ministerul Finanțelor și au scopul de a finanța statul. Titlurile de stat Fidelis sunt o alternativă a depozitelor bancare și se adresează investitorilor care își asumă un risc scăzut, dar care au o toleranță medie la pierderea sau diminuarea sumei investite.

Valoarea nominală a unui titlu e 100 de lei pentru emisiunea în lei și o sută de euro pentru emisiunea în euro, cu o dobândă de 6,7% pe an în lei și 3,7% pe an în euro, din 13 aprilie 2023 până în 12 aprilie 2024. Pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu