Închide

Cluj. VOTUL e sacru după protest. Arhitect clujean: „Am votat cu toată familia”

ActualitateTop News by Luminiţa Silea - nov. 16, 2014 0 372

Dan Clinci, arhitect clujean, participant la protestele de vineri, spune că dreptul de a participa personal la viața țării începe cu un vot. Clinci explică de ce s-a strigat în Piața Unirii din Cluj, „Jos comunismul!”.

În protestul de vineri, 14 noiembrie s-au adunat oameni cu afinități diferite. Unii sunt definibili ideologic ca neoliberali, pe când alții sunt de colaratură socialistă etc. Unii sunt credincioși practicanți pe când alții sunt atei vehemenți. Unii republicani, pe când alții monarhiști. Coagularea într-o singură cauză a tuturor acestor oameni diferiți a fost o cauză, un ideal dacă vreți, mai înalt decât susținerea unor partide politice. Din acest motiv adunarea de oameni și-a identificat instinctiv și pe cale naturală – fără niciun fel de dirijare din partea cuiva – și-a identificat cauzele comune. Cele în care se simt cu toții uniți. Din acest motiv s-a strigat: SOLIDARITATE, UNIȚI SALVĂM TOATĂ ROMÂNIA; ROMÂNIA LIBERĂ; JOS COMUNISMUL”, a declarat pentru Actualdecluj.ro, arhitectul Dan Clinci.

El adaugă că nu Ponta, ca obiectiv principal, este problema în România. „Ci clica pe care o vedem uor în spatele ssau clica care a crescut, a prin putere în ideologia și cu metodologia comunistă. Sunt cei care. De aceea Piața Unirii a strigat jos comunismul. Nu e nici pe departe o confuzie. ACL a reproșat că nu a fost un miting pro Iohannis. A fost expresia unei societăți civile mature care reușește să își identifice idealurile și este dispusă să lupte pentru ele dincolo de un simplu tur de scrutin”, mai spune Clinci.

Arhitectul clujean a mai spus că a votat în Cluj-Napoca  împreună cu toată familia. „După vot, am luat masa în familie”, a mai explicat Clinci. 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.