Închide

Cluj-Napoca, sat cu câini. Consilierii USR cer Primăriei să adopte modelul Capitalei și să monteze coșuri cu dispenser de pungi pentru dejecții animale sau să îi sancționeze pe clujenii nedisciplinați

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mai 05, 2022 0 107

Primarul Emil Boc s-a arătat un iubitor de animale, însă a anunțat că susține, la propunerea consilierilor USR, să adopte modelul Capitalei și să monteze coșuri de gunoi cu dispenser de pungi în locurile vulnerabile, dar și să informeze clujenii că au obligația legală să strângă dejecțiile animalelor și, în caz contrar, să aplice sancțini prin intermediul poliției locale. Un consilier USR a semnalat, la ultima ședință de Consiliului Local, că, deși există obligații legale ale proprietarilor și amenzi usturătoare, nu toți concetățenii știu să strângă după animalele lor iar aleile, trotuarele, spațiile de joacă pentru copii sau cele verzi din jurul blocurilor sunt pline de astfel de dejecții de căței, deranjante nu doar estetic sau olfactiv ci și un pericol pentru copiii mici saul alte animale.

Radu Boloveschi din grupul USR a cerut primarului să aplice și la Cluj modelul Bucureștiului și să monteze indicatoare de informare în cartiere dar și coșuri de gunoi cu distribuitor de pungi pentru ca oamenii să știe că au obligații dar și să aibă alternative pentru a strânge dejecțiile animalelor de companie.

El a semnalat că nu toți clujenii sunt civilizați și că aleile, locurile de joacă, trotuarele din cartiere au ajuns să fie pline de dejecții de câței, deși la nivel local există obligații clare și sancțiuni consistente pentru cei care nu curăță după animalele lor. Nici salubritatea nu curăță aceste dejecții, a mai semnalat Boloveschi. Consilierul a sugerat chiar o campaniei de informare în cartiere, inițiată de Primărie, prin distribuirea de pliante, arătând că toate cartierele au ajuns să fie pline de dejecții animale.

Primarul s-a declarat pentru adoptarea modelului din Capitală și a cerut managerului public Gheorghe Șurubaru să adopte un astfel de program și în Cluj-Napoca. „Mai întâi prevenție prin informare și montare de coșuri cu pungi în locurile strategice. Și eu am văzut astfel de dispozitive în lume, pe unde am fost. N-aș crede că salubritatea nu face curățenie și după animalele de companie, dar e un must. E obligatoriu. Vom derula și o campaniei de informare, luăm afișele din Capitală, le prelucrăm, nu este mare lucru să faci 3000 de pliante, apoi distribuite asociațiilor de locatari. Și în mijloacele de transport în comun să distribuim materiale video în care să apară și sancțiunile. După zece zile de ofensivă de prevenție și dotare, să dăm amenzi, cu calm, fără ură, dar cu fermitate în aplicarea legii”, a promis primarul Emil Boc.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare