Închide

Cluj Crusaders pierde finala RoBowl pe Cluj Arena la scor neobișnuit. 1000 de spectatori în tribune: „Am pierdut meciul, dar publicul a fost spectaculos”

SportTop News by Actual de Cluj - iun. 14, 2015 0 1228

Cluj Crusaders pierde finala campionatului de fotbal american chiar pe Cluj Arena, 2-0 în fața Bucharest Rebels, dar nimeni n-are niciun regret.

Rafael Ruiz e antrenorul clujenilor și președintele clubului – și are doar cuvinte de laudă față de elevii săi, de adversarii de azi, de audiența – o mie de persoane în caniculă – și față de televiziunea publică, ce a decis să televizeze meciul, pentru prima dată în istorie. „A fost un meci cu căldură mare, dar a fost OK pentru noi. Ne-am adaptat, la începutul meciului a fost un pic mai greu. Audiența a fost extraordinară. Sincer de fiecare dată când am jucat pe Cluj Arena – asta a fost a doua oară – tot timpul publicul e exatraordinar și ne susține. Se simt emoții, ne susține cu adevărat”, spune el după meci.

În aceste condiții, chiar dacă Cluj Crusaders pierde finala și deci titlul, Ruiz nu are regrete. Doar unul, mic – Cluj Crusaders au fost și organizatori, și finaliști. „Am pierdut meciul, 2-0, dar publicul a fost spectaculos. Noi în calitate de organizatori vrem să promovăm mai mult sportul, și de asta am căutat să colaborăm cu TVR Cluj, a fost o relație bună și mă bucur că au acceptat să transmită prima dată în istoria României fotbalul american. A fost un eveniment istoric. Un regret e că a trebuit să organizăm și finala mică și să jucăm în finala mare. Asta cred că ne-a afectat un pic, dar nu mult. Ambele echipe au jucat foarte bine, a fost un meci strâns. Înfrângerea la două puncte a fost întâmplătoare. 2-0 nu e un scor comun, nu e normal, a fost un accident, ceva întâmplător și atât”.

„Pare un clișeu să spui că am câștigat în urma unei înfrângeri, că am ieșit cu capul sus, deși echipa adversă a fost cea care a desfăcut șampaniile și a ridicat cupa cea mare, dar eu și colegii mei asta simțim”, spune și jucătorul Dan Crasnic. „Eu joc în linia ofensivă, iar în viața de zi cu zi sunt programator, Nu pot decât să fiu mândru că peste 1.500 de oameni m-au încurajat pe mine și pe „frații” mei, timp de două ore și jumătate, pe o căldură greu de suportat și jucând un sport pe care înainte de meci mulți dintre ei nu-l cunoșteau. E adevărat că rezultatul rămâne, dar la fel va rămâne și baza de suporteri câștigați, respectul lor pentru jocul și pasiunea noastră, dar nu în ultimul rând pentru că am reușit să oferim întregii țări oportunitatea de a urmări în direct pe TV, pentru prima dată în România, un spectacol de fotbal american”.

Cluj Crusaders a plecat ca favorită înaintea finalei, având în vedere că e campioana RoBowl în 2012 și 2013 – iar finala din 2012 s-a jucat, și atunci, pe Cluj Arena.

De altfel Cluj Crusaders au învins în toate cele șase meciuri pe care le-a disputat până acum, inclusiv semifinalele împotriva Bucharest Warriors, 42-14.
Nici Bucharest Rebels n-au fost cu mult mai prejos: nicio înfrângere și un rezultat de egalitate, împotriva Bucharest Warriors, 12-12. Bucharest Rebels e campioana en-titre a competiției de fotbal american: a câștigat finala de anul trecut.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare