Închide

Clinica Medicală I își reia de mâine activitatea integral după 3 luni de așteptare a pacienților cu Covid

Sănătate by Actual de Cluj - iun. 15, 2020 0 326

După singurul spital public de recuperare din Transilvania, care își reia activitatea de azi după ce a stat luni întregi în a doua linie de luptă împotriva coronavirusului în așteptarea pacienților, și al doilea spital aflat în această situație la Cluj, Medicală I, își reia de azi activitatea.
Acesta din urmă însă își reia activitatea mâine în totalitate, iar până atunci doar parțial, respectiv va prelua urgențele de cardiologie. Președintele comitetului județean pentru situații de urgență, prefectul Mircea Abrudean, a fost întrebat cât de oportună este această decizie având în vedere creșterea numărului de infectări raportat în perioada recentă. ”E absolut necesară și oportună, în condițiile în care pacienții nu mai pot amâna tratamentele și există riscuri majore în ceea ce privește anumite domenii. Afluxul de pacienți de la Institutul Oncologic sau Institutul Inimii e dovada clară în acest sens”, a spus el adăugând că dacă situația epidemiologică va evolua în sens negativ, ”există posibilitatea revenirii la situația anterioară din punct de vedere al organizarii medicale”.

Să menționăm, clinica Medicală I și spitalul de recuperare din Cluj-Napoca s-au aflat în ultimele trei luni în a doua linie de luptă împotriva noului coronavirus Codiv 19, după spitalul clinic de boli infecțioase și cel de pneumoftiziologie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare