Închide

Circulație auto în condiții de iarnă pe drumurile de munte din Cluj, după ce în weekend au fost înregistrate primele ninsori

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 20, 2023 0 80

Circulație auto în condiții de iarnă pe drumurile de munte din Cluj, după ce în weekend au fost înregistrate primele ninsori.

În cursul acestei dimineți nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier, dar pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii de iarnă, în Cluj. De asemenea, căderile de zăpadă înregistrate în ultimele 48 de ore și temperaturile sub zero grade Celsius au afectat, cu preponderență, zona de munte a județului, astfel că acțiunile de deszăpezire și de combatere a poleiului au vizat, în special, drumurile județene situate pe raza acesteia. Doar în zona Gilăului și a orașului Huedin s-a acționat în weekend cu sute de tone de antiderapant. În zona Turda, Gherla și Dej cantitatea a ajuns la câteva zeci de tone în zona fiecărui oraș. ”În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate”, arată Consiliul Județean.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu