Închide

Cine sunt invitații din acest an ai festivalului de film Transilvania de la Cluj

Cultură by Actual de Cluj - iul. 28, 2020 0 151

Regizori, actori, producători și distribuitori de film români se află printre invitații ediției din acest an a festivalului de film Transilvania, organizat în format restrâns din cauza pandemiei – și care a fost pe punctul de a fi anulat, în acest an.

Ediția din acest an are un număr record de producții românești – aproape 40. Juriul Competiției Oficiale din acest an va fi format din producătoarea de film Ada Solomon, regizoarea Adina Pintilie, scriitorul Philip O’Ceallaigh, dramaturgul Csaba Székely și actorul clujean Hatházi András. Ca o excepție, anul acesta, Premiul FIPRESCI (Federația Internațională a Criticilor de Film) va fi acordat, de la distanță, unui lungmetraj din secțiunea Zilele Filmului Românesc, și nu ca de obicei, din secțiunea tematică. Jurații sunt criticii Jean-Max Mejean (Franța), Marina Kostova (Macedonia) și Jennifer Zylka (Germania).

Printre invitații ediției din acest an a TIFF se numără și Marc Collin, co-fondatorul celebrei trupe Nouvelle Vague și regizorul lui ”Le choc du futur”, proiectat la Bonțida, dar și Chiara Malta, regizoarea filmului ”Simple Women”, co-produs și filmat în România, cineastul polonez Bartosz Kruhlik (Supernova), actorul spaniol Vito Sanz (La virgen de agosto).

La Cluj vor sosi și Cristi Puiu, Anca Puiu, Alexander Nanau, Vlad Ivanov, protagonist în ”Discipolul/ Servants” (foto), adus în premieră în România după selecția de la Berlinale, Teodor Corban, cu roluri principale în ”Urma” și ”Cărturan”, Alexandru Papadopol, Dorian Boguță, Ioana Flora, Emilian Oprea, Marius Manole, István Téglás, Elvira Deatcu, Adrian Titieni, Mihai Călin, Marina Voica, Ștefan Iancu, alături de personalități din media precum Cătălin Tolontan, Amalia Enache, Cătălin Ștefănescu sau Pavel Bartoș.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu