Închide

Cine se trezește dimineață departe ajunge: eveniment lunar pentru industriile creative debutează vineri la Cluj, după București, Timișoara și alte 180 de orașe din lume

Actualitate dec. 12, 2017 1 880

180 de orașe din lume organizează un eveniment lunar pentru industriile creative iar din acest an e și Clujul pe listă, după București și Timișoara.

CreativeMornings e un eveniment organizat lunar, într-o dimineață în care asistența poate interacționa cu un expert pe o temă dată. Participarea e gratuită iar primul eveniment de gen la Cluj-Napoca, după București și Timișoara, e în această vineri, în 15 decembrie.

„Clujul are una dintre cele mai dinamice comunități creative”, spune curatorul CreativeMornings Cluj, Cristian Dascălu, „se vede și prin numărul tot mai mare de evenimente și proiecte realizate de sau pentru creativi – iar noi ne dorim să contribuim la dezvoltarea acestei comunității”. Primul eveniment are tema „Context”, iar invitatul special al primei ediții clujene este mentalistul Cristian Gog, cunoscut între altele pentru că a câștigat un sezon al emisiunii „Românii au talent”.

Dacă vrei să participi, află că evenimentul debutează la ora 8.30, accesul e gratuit pe bază de înscriere în limita celor o sută de locuri disponibile în sală. CreativeMornings are loc în ClujHub, spațiul de la etajul 3 al magazinului Central din Cluj-Napoca.

CreativeMornings este un eveniment lunar destinat comunității creative cu o istorie de aproape zece ani – în 2008, Tina Roth Eisenberg a început seria CreativeMornings din dorința de a avea un eveniment accesibil comunității de oameni creativi din New York. Conceptul este același din 2008: mic-dejun și o prezentare de maxim 20 de minute ținută de un invitat special – într-o dimineață de vineri, o dată pe lună; eveniment cu acces gratuit și la care se poate înscrie oricine. În prezent, peste 180 de orașe din întreaga lume găzduiesc CreativeMornings și abordează aceeași temă; la acestea participă, în total, peste 15.000 de persoane, iar cel mai frecvent invitații sunt designeri, studenți ori fondatori de companii.

Tags

Articole similare

Un comentariu

Scrie un comentariu