Închide

Cine mai vine la Jazz in the Park: „Până acum avem la festival jazz, nu jazz, manouche, pop, electronică, folk, hip-hop, funk, muzică clasică și muzică orientală”

CulturăTop News by Actual de Cluj - apr. 18, 2016 0 256

Încă patru trupe și artiști noi la festivalul Jazz in the Park de la Cluj – între care și una dintre cele mai apreciate artiste de jazz din Franța.

E vorba de Hindi Zahra, cântăreață de origine marocană care a mai concertat o singură dată în România, toamna trecută la București. Acum aceasta vine în Cluj, la festivalul ce are loc între 27 iunie și 3 iulie.

Discul de debut al artistei, „Handmade”, a primit în 2010 Premiul Constantin pentru  descoperirea anului în Franța. Anul trecut Hindi a lansat al doilea album, „Homeland” iar de la debut și până acum aceasta a susținut peste 400 de concerte și a vândut mai mult de 150.000 de albume. „Hindi Zahra este dedicația noastră pentru public, este un artist care ni s-a cerut de către foarte mulți dintre participanții la festival”, spune directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.

Lista trupelor de la festivalul clujean din acest an e completată de azi de Ours Samplus, un duo francez format din Guillaume Breton și Alexis Layous,  DJ-i și producători francezi care  combină muzica electronică cu diferite influențe de jazz, funk și hip-hop. „„Ours Samplus este un duo fantastic care nu a mai fost în România, dar cu siguranță va face o impresie bună. Trupa vine din zona muzicii electronice, iar Clujul are un public numeros pentru acest gen muzical”, spune Vaida.

Muzica orientală va fi și ea prezentă la festival: unul dintre membrii Șuie Paparude, Mihai Dobre, vine la festival cu o colecție de piese remixate și reeditate din Iran, Egipt, Yemen, India, Turcia și Pakistan. Dobre va pregăti un DJ set de 80 de minute atât cu piese la care a contribuit, cât și cu melodii de la care s-a inspirat pentru muzica de teatru. „Până acum avem la festival jazz, nu jazz, manouche, pop, electronică, folk, hip-hop, funk, muzică clasică și muzică orientală. Despre asta este Jazz in the Park: despre libertatea și improvizația pe care jazz-ul le transmite tuturor celor care vin la festival”, conchide Vaida.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu