Închide

Cine ia Marele Premiu la Comedy Cluj

ActualitateTop News by Actual de Cluj - oct. 24, 2015 0 233

Marele premiu al ediției din acest an a Comedy Cluj, ce a avut în această seară gala de închidere a celei de-a șaptea ediții, e un film polonez.

Filmul polonez „Cetățeanul / Obywatel”, regizat de Jerzy Stuhl, e câștigătorul marelui premiu al festivalului din acest an. Regizorul a primit trofeul de la James B. Evans.

Filmul mai poate fi urmărit și mâine, seara la ora 20, în multiplexul din Iulius Mall.

La secțiunea Scurtmetraje studențești, unde s-au înscris opt filme, câștigător e “Trădare în stil chinezesc/Chinese Treachery’’ (Marea Britanie). Regizorul Jake Balfour-Lynn a transmis la gală un mesaj de mulțumire. Cel mai bun scurtmetraj independent e francezul “Cine urmează?/Qui de nous deux?’’, scris și regizat de Benjamin Bouhana, care a și urcat pe scena festivalului ca să primească premiul.

“Singurătatea unui asasin înainte să tragă/Die Einsmakeit des Killers vor dem Schuss” a plecat acasă cu Premiul Publicului, adis la Cluj de regizorul Florian Mischa Böder.
Premiul de Excelență Comedy Cluj 2015 a fost decernat in memoriam marelui actor Peter O’Toole. Premiul a fost ridicat de fiica actorului, Kate O’Toole. „Mă bucur să mă aflu în Cluj”, a spus în română Kate O’Toole.

Filmul ‘’Cetățeanul/Obywatel’ a primit, în afară de Marele Premiu, și premiul pentru cel mai bun scenariu. De altfel, Jerzy Stuhr nu doar că e regizor, dar a și scris scenariul și are și unul dintre rolurile principale.
Singurul film maghiar prezent în selecția ‪#‎ComedyCluj‬ anul acesta, ‘’Din motive inexplicabile/ VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan’’ a plecat acasă cu premiul pentru Cel mai bun actor, acordat lui Zsolt Kovács. În numele său, premiul a fost ridicat de către Bálint Györiványi, actor și el în această comedie. De altfel, acesta a urcat pe scenă și ca să primească Mențiunea specială a Juriului, dată acestui film.

Cea mai bună actriță la ediția din acest an e Candela Peña pentru rolul din ”O schimbare de linie/ Las ovejas no pierden el tren’’.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare