Închide

Cine este noul deputat de Cluj de care nu a auzit nimeni și ce vrea să facă în Parlament

PoliticaTop News by Actual de Cluj - dec. 07, 2020 0 1108

Surpriză la alegeri în Cluj, unde un partid cvasi-necunoscut a fost votat de 8% din alegători, ceea ce i-a asigurat unui candidat de care nu a auzit nimeni un loc în Parlament. actualdecluj.ro a vorbit cu acesta.
Ilie Alin Coleșa are 44 de ani, are cinci fete, e inginer software la o multinațională și, de azi, parlamentar, votat de 8% dintre clujenii care și-au exercitat acest drept. Cine este acesta, ce plănuiește să facă în Parlament și ce l-a făcut să se înscrie în politică, mai exact în acest partid?
Coleșa răspunde: sunt membru fondator în AUR, Alianța pentru Unirea Românilor. Am aflat de demersul lui George Simion de a iniția un partid cu câteva luni înainte de la primele anunțuri făcute. Am participat la lansarea partidului anul trecut de 1 Decembrie, m-am înscris de la început, am participat pe plan local la aproape toate întrunirile pe care le-am avut, chiar dacă eram puțini.
Când a fost să se aleagă candidații pentru alegeri, cap de afiș a fost ales Coleșa, ”a fost un consens aproape unanim”, spune el. Ce l-a recomandat? ”Eu zic o oarecare imagine raportată la principiile noastre – familia, credința, națiunea, libertatea. Eu am o familie cu cinci copii, ceea ce din păcate e rar, dacă nu foarte rar. Trăiesc principiul ăsta. Credința – chiar dacă nu e stipulat clar că credința creștină, totuși asumată în mod transparent care nu încalcă libertatea altor credințe – încă din studenție am fost membru ASCOR și am și rămas implicat în multe proiecte, multe acțiuni și am rămas în cercul extins al foștilor membri, mergem de 20 de ani la biserica din complexul studențesc Hasdeu. Aceste principii nu au fost reprezentate deloc în ultimii 30 de ani și nici în comunism, și asta a arătat roadele. Când l-am cunoscut pe George Simion am remarcat că este omul de sacrificiu de care avem atât de multă nevoie, sunt extrem de puțini. Mi-am zis ”dacă îl ignor eu personal mă va mustra conștiința toată viața, aproape că n-aș mai avea dreptul să spun ceva rău de țara noastră”.
L-am întrebat ce ar urma să facă o dată ajuns în Parlament și spune că vrea ca resursele minerale ale României să fie exploatate de companii românești, ar vrea să încurajeze natalitatea și să promoveze valorile românești. ”Folosirea resurselor naturale pe care le are țara de resurse brute, de către agenți economici din țara noastră. Nu avem nicio șansă să continuăm a exporta resurse brute și a importa resurse finite, exportăm oameni și importăm produse. Este o fundătură, un dezastru. Avem exemple, al Poloniei și Ungariei, politicienii trebuie să protejeze elementul autohton.
În problema familiei trebuie să încurajăm demografia dar în moduri cât mai simple. Vă spun din proprie experiență, având cinci copii am fost impozitat cu mici excepții la fel ca unul care are 15 copii, ipotetic vorbind, sau care nu are nici unul. Nu mi-a fost redusă nicio taxă. Cum poți să reziști într-un asemenea climat? Cea mai simplă modalitate de a încuraja demografia este să nu iei banii părinților care au copii. Nu înființezi instituții ca din taxe 90% să ajungă la salariile celor care mânuiesc bnaii și 10% să ajungă undeva. E u lucru simplu care nu a fost făcut. Foarte mulți ani de zile cât timp legislația a permis am fost PFA cu normă de venit ca să îmi rămână mai mulți bani dar am ajuns la situația de a avea contribuții la pensie foarte mici și pe viitor pot fi în situația în care am o pensie extrem de mică, dar contribui la sistemul economic cu 5 oameni bine pregătiți, copiii mei, care vor crește într-un spirit patriotic. E un sistem injust făcut de oameni cărora nu le pasă. Situația e insuportabilă”.
Chiar și ajuns în Parlament în mod neașteptat, AUR nu va putea să realizeze mai nimic din ce își propune. ”Vom aduce aceste probleme în față atunci când ele arată o situație total injustă, îi obligă mă gândesc și pe ceilalți să le ia în considerare. Dacă nu o vor face arată că nu le pasă de ele”, spune Coleșa.

Cine este Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), surpriza alegerilor parlamentare 2020

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), care potrivit rezultatelor exit-poll ar intra în Parlament, trecând pragul electoral de 5%, este un partid înființat în toamna anului trecut de George Simion, fondator al Platformei Unioniste Acțiunea 2012, care militează pentru unirea cu Republica Moldova. În 2015 el a fost reținut și expulzat din Republica Moldova, având o interdicție de cinci ani de a intra în această țară. Partidul se definește ca fiind „de dreapta, conservator, patriot şi unionist”.

George Simion a candidat anul trecut ca independent la alegerile europarlamentare, sub sloganul „România Mare în Europa”. La alegerile locale din septembrie pentru Primăria Capitalei, din partea AUR a candidat copreşedintele partidului, fostul jurnalist Claudiu Târziu, arată hotnews.ro.

Citește și:

Surpriza AUR de la Cluj: Un mandat de deputat pentru necunoscutul Ilie Alin Coleșa. Ce scor au luat partidele

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare