Închide

Cine conduce Consiliile de Administrație la Salina Turda și la domeniul public din localitate

Din județ by Actual de Cluj - iun. 14, 2014 0 1087

Salina-Turda-Museum3Consiliile de Administraţie de la SC Domeniul Public Turda SA şi SC Turda Salina Durgău SA s-au întrunit astăzi, cu scopul alegerii preşedinţilor CA-urilor rezultate în urma votului politic al consilierilor locali.

La SC Domeniul Public Turda SA a fost ales Costea Constantin (PNL), fost colonel MApN, membru al Partidului naţional Liberal. Din Consiliul de Administraţie de la SC Domeniul Public Turda SA fac parte: Constantin Costea, Gabriela Hada, Dinu Marcel Luca, Valer Mureşan, Radu Nechita, Vladimir Ioan Oargă, Augustin Cornel Oltean, Vasile Stelian Pintea şi Dana Popa.

Următoarea şedinţă a noului Consiliu de Administraţie a fost programată pentru data de 19 iunie, când actualul director, Adrian Sălăgean, trebuie să prezinte o informare privind situaţia financiară şi activitatea din ultima perioadă, arată turdanews.net.

La SC Turda Salina Durgău SA, conform înţelegerii politice PDL-PNL, preşedinte al Consiliului de Administraţie a fost aleasă Corina Făgădar, economist-finanţe de profesie, care a lucrat la Leumi bank şi Alpha Bank, în funcţia de director. Corina Făgădar este preşedinta organizaţiei de femei a PNL.

Corina Făgădar nu reuşise ăniţial să întrunească media necesară pentru a se clasa între primii 9 candidaţi pentru noul Consiliu de Administraţie, însă situaţia a fost „rezolvată” după votul din Consiliul Local, când punctajele stabilite de comisia de selecţie au fost anulate prin vot secret.

Din noul Consiliu de Administraţie de la SC Turda Salina Durgău SA fac parte Maria Simona Baciu, Radu Cosmin Crişan, Corina Făgădar, Călin Valentin Felezeu, Axente Husar, Cristian Octavian Matei, Andreea Veronica Morar, Istvan Szekely şi Ioan Radu Topârceanu.

Noul CA şi-a programat următoarea întâlnire în 19 iunie, de la ora 17.00, când se vor forma noile comitete, de audit şi de remunerare.

Nu este exclusă nici schimbarea directorilor la cele două societăţi, la SC Turda Salina Durgău fiind sigur acest lucru, noul director fiind din partea PDL.

Din informaţiile noastre, deşi noile Consilii de Administraţie şi-au început activitatea, Prefectura Cluj încă nu şi-a dat avizul legal pe proiectele de hotărâre şi pe procedura de schimbare a conducerilor celor două societăţi, existând şi contestaţii depuse în acest sens. În cazul în care prefectul ar decide atacarea hotărârilor Consiliului Local în contencios administrativ, acestea ar fi suspendate de drept, iar noile conduceri nu ar avea suport legal.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu