Închide

Cine ajunge la „butoanele” PNRR, planul de redresare de miliarde de euro al României: Carmen Moraru, om de încredere al Elenei Udrea, numită secretar de stat la Ministerul Investițiilor

Sinteză știri naționale by Actual de Cluj - mai 09, 2022 0 208

Carmen Moraru, fost director în Ministerul Turismului în mandatul Elenei Udrea și omul de încredere al acesteia în organizarea Galei Bute, a fost numită vineri de premierul Nicolae Ciucă secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), scrie G4Media. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

În februarie, Moraru fusese numită subsecretar de stat la Ministerul Cercetării, la cererea ministrului Marcel Boloș. Tot Boloș este acum ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), noul loc de muncă al lui Moraru.

Potrivit surselor G4Media, Moraru va coordona la MIPE implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență.

PNRR este proiectul de miliarde care ar trebui să ridice România. Are o alocare de 29,18 miliarde euro (13,09% din PIB), și, ca jaloane planificate – 292 investiții, 215 reforme. Prefinanțarea primită e de 3,7 miliarde de euro

În ianuarie 2022, premierul Ciucă o numise pe Carmen Moraru în funcția de secretar general adjunct al Ministerului Energiei, la cererea ministului Virgil Popescu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare