Închide

Chiriile de lux ale Clujului: mii de euro pe lună pentru a locui într-un apartament în oraşul de pe Someş

Economie by Kristina Reştea - mai 23, 2018 1 1338

Nu mai e de mult un secret faptul că muncipiul Cluj-Napoca e cel mai scump oraş imobiliar din ţară. În vreme ce preţurile apartamentelor şi nivelul chiriilor creşte constant, pentru mulţi dintre locuitorii de aici povara ratelor, chiriilor ori bugetul de achiziţie a unei locuinţe devin tot mai împovărătoare. Pe această piaţă există, însă, şi segmentul şi clienţii „de lux”.

Compariimobiliare.ro prezintă TOP 10 chirii de lux în Cluj-Napoca, la începutul verii lui 2018, pe baza anunţurilor postate de portal.

„Clujul a cunoscut o dezvoltare economică fulminantă în ultimii ani, datorată segmentului IT şi al numărului mare de studenţi ce aleg să studieze aici. Ba mai mult, 15% dintre romani s-ar muta în “oraşul de pe Someş”, conform unui raport al Băncii Mondiale, pentru calitatea vieţii. Fără să mai punem la socoteală şi străinii care aleg să trăiască aici. Acest context a dus la expansiunea unui segment imobiliar de nişă în România: închirierea locuinţelor de lux. Cele mai multe apartamente sunt situate ultracentral sau în cartiere rezidenţiale liniştite, sunt spaţioase şi mobilate şi dotate modern. Adesea beneficiază de terase generoase, unele cu o privelişte superbă asupra oraşului”, spun reprezentanţii portalului.

Ce ţi se oferă pentru fabuloasa sumă de 3.000 de euro/lună, cea mai ridicată chirie din clasament? Un apartament de patru camere, de 156 mp, pe strada Universităţii. „Finisaje de calitate, arhitectura deosebită, tâmplarie de lemn, parchet de lemn masiv, toate instalaţiile refăcute, încălzire cu centrală termică”, se mai descrie în prezentarea agenţiei. Tot în zona centrală, dar de această dată în Piaţa Mihai Viteazu, un apartament cu 6 camere şi 210 mp e scos pe piaţă pentru 2.730 euro/lună. Cu 2.300 euro pe lună, poţi închiria un apartament de trei camere în Gheorgheni, iar în Borhanci găseşti o ofertă de 2000 euro pe lună, pentru un apartament de 156 mp (4 camere). Un apartament amplasat semicentral (3 camere, 105 mp) poate ajunge la o sumă similară – 2.000 euro/lună. Ceva mai jos, dar nu foarte jos, găseşti pe lista cu apartamente „de lux” o locuinţă în mai recent dezvoltata zonă Bună Ziua: 5 camere, 206 mp. Pentru 1.845 euro/lună. În Gheorgheni, un alt apartament de 3 camere (137 mp) e scos pe piaţă cu o chirie de 1.800 euro/lună şi pentru aceeaşi sumă e propus spre închiriere un apartament de 4 camere (180 mp), în acelaşi cartier. Semicentral, un apartament de 4 camere şi 110 mp poate fi preluat pentru 1.700 euro/lună, iar clasamentul e încheiat de o locuinţă din zona centrală (Regionala CFR, 4 camere, 110 mp). Chirie: 1.700 euro/lună.

 

 

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.