Închide

Noutăți din zona Tehnologiei: Chinezii de la Motorola au prezentat un smartphone pliabil, care s-ar putea purta la încheietura mâinii. Telefonul poate genera un fundal care să se asorteze cu ceea ce poartă utilizatorul

Economie by Actual de Cluj - feb. 28, 2024 0 158

Compania Motorola, care este deținută de gigantul chinez Lenovo, a prezentat un smartphone pliabil în timpul Mobile World Congress din Barcelona, Spania, după ce l-a prezentat într-un videoclip anul trecut, transmite CNBC.

Este doar un produs conceptual, așa că este posibil să nu fie lansat niciodată. Dar Motorola dorește să arate progresul tehnologiei de afișare pentru a se remarca pe piața aglomerată a smartphone-urilor.

În timpul unei demonstrații, un reprezentant Motorola a arătat cum telefonul se poate îndoi în diferite moduri pentru a se înfășura în jurul încheieturii mâinii sau pentru a sta pe o masă.

Atunci când telefonul este înfășurat în jurul încheieturii mâinii, modul în care sunt afișate informațiile se schimbă. De exemplu, aplicațiile apar în partea de sus a ecranului.

Reprezentantul a spus că telefonul este “conștient de context”, astfel încât se adaptează în funcție de modul în care a fost îndoit.

Mecanismul care permite ca telefonul să se îndoaie a fost descris de reprezentantul Motorola ca fiind similar cu modul în care funcționează coloana vertebrală umană.

Într-o demonstrație, reprezentantul a folosit telefonul pentru a face o fotografie a unei rochii. Telefonul a generat apoi un fundal care să completeze ținuta. Acel fundal ar putea fi aplicat pe dispozitiv, astfel încât, atunci când utilizatorul îl poartă, telefonul să devină un accesoriu de modă.

Lenovo și Motorola prezintă adesea prototipuri de dispozitive. În timpul MWC, Lenovo a dezvăluit un laptop cu un ecran transparent. Anul trecut, Motorola a prezentat un smartphone cu un ecran care se înfășura.

Ecranul pliabil de la Motorola pare să se bazeze pe unele dintre progresele realizate cu ecranele pliabile în ultimii ani. Motorla a reînviat brandul său iconic Razr în 2020 sub forma unui smartphone pliabil.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare