Închide

CFR, un singur transfer în această vară. Va rezista trupa lui Miriuță în Liga 1? Cum arată echipa standard pentru startul sezonului

Sport by Catalin Suciu - iul. 07, 2016 0 412

CFR Cluj s-a impus cu 1-0 în fața lui Dinamo Moscova și e la al treilea meci fără înfrângere și fără gol primit în perioada pregătire.

Unicul gol al partidei a fost marcat de Mario Camora, portughezul marcând cu o execuție la colțul lung în prima repriză. „Feroviarii” au dominat partida și au irosit alte câteva ocazii de gol prin Jakolis, Guima și Petrucci. Este al treilea joc câștigat de CFR din trei posibile și, în plus, trupa lui Miriuță n-a încasat nici un gol. De menționat că formația clujeană a transferat un singur jucător în această vară, pe fundașul de bandă Andrei Peteleu, sosit liber de contract după o experiență la Petrolul Ploiești.

De altfel, aici intervin și problemele pentru echipa clujeană. CFR-ul are o formulă standard, câțiva titulari care nu pot ieși din echipă, însă n-are o bancă de rezerve care să-i asigure liniștea la startul sezonului. Cele mai multe probleme sunt în benzile terenului, în apărare, unde evoluează doar Camora și Peteleu. Dacă unul se accidentează sau ajunge suspendat, CFR-ul are mari probleme. În lot mai figurează și Tiago Lopes, însă fundașul e pe picior de plecare. Situația e îngreunată și la mijlocul terenului, în fața defensivei, unde titularii Petrucci și Carlos Ruiz nu au rezerve pe măsură, singurii fiind Vereș Szilard și Nascimento. Asta, în eventualitatea în care Miriuță nu va reprofila alți jucători.

Cum ar putea arăta CFR pe 16 iulie, în Supercupa României, partidă care va deschide, oficial, noul sezon:

Marc – Peteleu, Mureșan, Larie, Camora – Petrucci, Ruiz – Jakolis, Negruț, Nouvier – Bud 

CFR va juca cu Astra Giurgiu în Supercupa României, pe Cluj Arena, meciul fiind programat la ora 21:45. Cu această ocazie va avea loc o altă premieră în fotbalul românesc. Dacă după 90 de minute de joc scorul va fi egal, cele două echipe vor trece direct la executarea loviturilor de departajare. Cluj Arena îi poartă noroc CFR-ului, echipa din Gruia câștigând aici ultimul său campionat, în 2012, după un succes cu 3-2 obținut în ultimele secunde ale meciului cu U Cluj.

Rezultatele din cantonamentul sloven:
30 IUNIE | CFR CLUJ 2 – 0 NK RUDAR VELENJE (SVN)

Primul 11: Marc –Peteleu, Mureșan, Camora – Ruiz, Petrucci – Nouvier, Negruț, Jakolis – Bud

03 IULIE | CFR CLUJ 2 – 0 VORSKLA POLTAVA

Primul 11: Mincă – Peteleu, Larie, Mureșan, Camora – Petrucci, Juan Ruiz – Păun, Negruț, Jakolis – Bud

06 IULIE | CFR CLUJ 1 – 0 DINAMO MOSCOVA

Primul 11: Marc – Peteleu, Tânc, Larie, Camora – Vereș, Ruiz – Jakolis, Negruț, Nouvier – Guima

foto: Cantor Zoltan (facebook) 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.