Închide

CFR își pierde liderul. Unul dintre cei mai buni fotbaliști din sezonul trecut e pe picior de plecare

Sport by Catalin Suciu - iun. 15, 2018 0 544

Mijlocașul a fost esențial în jocul „feroviarilor” și e unul dintre cei mai buni internaționali români ai momentului.

Ciprian Deac (32 de ani) alege banii pe final de carieră și va evolua, cel mai probabil, în China, la formația preluată de Dan Petrescu. Fotbalistul este unul dintre favoriții selecționerului Cosmin Contra și a impresionat în ultimul sezon, fiind unul dintre cei mai buni „feroviari” pe tot parcursul anului.

Nelipsit din echipa lui Petrescu, Deac a fost oferit mereu și ca exemplu de profesinalism colegilor săi. E unul dintre liderii echipei, dar aventura sa la CFR se apropie de final. De altfel, Edi Iordănescu, noul antrenor din Gruia, a anunțat că e posibil ca Deac să plece. Alături de el, CFR îl pierde și pe Kevin Boli, dorit la rândul său de Dan Petrescu.
„Boli e ca și plecat. Mai sunt doar mici detalii de rezolvat. Există și varianta ca Ciprian Deac să plece, deși eu mi-aș fi dorit să rămână”, a declarat Edi Iordănescu la TV Digi Sport.

Dacă Boli n-a fost om de bază în Gruia, fiind și accidentat, Deac a jucat 35 de partide în ultimul sezon, a înscris 5 goluri și a pasat decisiv de 11 ori.

Tehnicianul spune, însă, că formația sa va aduce în perioada următoare mai mulți jucători pentru a face față tuturor competițiilor. Potrivit lui Iordănescu, CFR Cluj poate aduce chiar șase fotbaliști. „E foarte important să ne mișcăm cât mai repede pentru că timpul este foarte scurt. Eu am ultimul cuvânt la transferuri, există chiar și o clauză în contractul meu în acest sens. Sunt patru săptămâni până la Supercupa României, așa că trebuie să ne mișcăm foarte repede”, a spus antrenorul.

 

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu