Închide

Ceremonia funerară pentru Dumitru Fărcaș închide mai multe străzi din Cluj, azi la amiază

Administrație by Actual de Cluj - aug. 09, 2018 0 219

Ceremonia funerară dedicată maestrului taragotist Dumitru Fărcaș, astăzi, impune mai multe restricții de circulație în centrul Clujului, anunță azi Municipalitatea.

Mai exact ceremonia funerară a maestrului Dumitru Fărcaș, de azi, impune închiderea circulației în piața „Lucian Blaga”, inversarea sensului de circulație rutieră pe străzile Victor Babeș și Ion Creangă, sens unic de circulație pe strada Republicii de la intersecția cu strada Ion Creangă până la intersecția cu strada Avram Iancu, închiderea circulației rutiere pe străzile Clinicilor, Iuliu Hațieganu, Petru Maior și Gheorghe Șincai, dar și pe strada Moților de la intersecția cu strada George Coșbuc până la intersecția cu strada Petru Maior, pe sensul spre centru, cu excepția mijloacelor de transport în comun. Restricțiile sunt valabile între orele 12.20 și 13.30.

Amintim, îndrăgitul artist folcloric Dumitru Fărcaș a decedat în urmă cu două zile la vârsta de 80 de ani.

La începutul carierei sale, începând cu anul 1959, Dumitru Fărcaş a făcut parte din Ansamblului Folcloric Naţional „Transilvania”, cunoscut atunci sub numele de „Ansamblul Maramureşului”, fiind membru fondator. Din anul 1970 a devenit membru al Uniunii Artiştilor Muzicieni din Elveţia „SUISSA”. În anii 1977 şi 1999, maestrul a primit din partea Institutului – Smithsonian Washington DC, SUA, diplome de onoare. În 1962, a fondat Orchestra de muzică populară „Mărţişorul” a Casei de Cultură a studenţilor din Cluj-Napoca, cu care a obţinut numeroase premii naţionale şi internaţionale. De-a lungul carierei sale i s-a acordat titlul de onoare al oraşelor Phenian (Coreea de Nord) , Cluj-Napoca, Bucureşti, Reşiţa şi Baia Mare.

De asemenea, emisiunea „Tezaur Folcloric”, difuzată de TVR, poartă un generic audio semnat, la taragot, de Dumitru Fărcaş.

CItește și:

Doliu în muzica populară. A murit taragonistul Dumitru Fărcaș

Nici un comentariu

Scrie un comentariu