Închide

Cercetătorii de la o universitate din Cluj care monitorizează pandemia de coronavirus: ” rata de creștere a cazurilor se încetinește, ceea ce indică faptul că suntem aproape de platoul valului 4”

SănătateTop News by Actual de Cluj - oct. 19, 2021 0 659

Cercetătorii de la o universitate din Cluj care monitorizează pandemia de coronavirus și impactul acesteia, în special în mediul economic, spun că în această săptămână vom asista la recorduri absolute de infectare, după care se așteaptă la un platou.

”Modelul nostru de previziune arată că în cursul acestei săptămâni numărul cazurilor noi zilnice va putea atinge un nou record absolut. În același timp rata de creștere a cazurilor se încetinește, ceea ce indică faptul că suntem aproape de platoul valului 4”, arată cercetătorii de la programul Covid-19: Romanian Economic Impact Monitor, derulat la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor de la universitatea ”Babeș-Bolyai”.

În Cluj numărul cazurilor de infecție a depășit 70.000, ceea ce înseamnă că aproape fiecare al zecelea clujean a trecut deja prin boală, de la debutul pandemiei în primăvara anului trecut. Rata de infectare calculată atât la nivel de județ cât și la nivelul orașului Cluj-Napoca înregistrează, în ultimele zile, record după record.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare