Închide

Centrul de Interes pregătește programul pentru 2022 / „Continuăm și anul acesta expozițiile și evenimentele la Centrul de Interes, despre care suntem convinși că a devenit într-un timp scurt o destinație artistică preferată a Clujului” – transmite Florin Ștefan

ActualitateAdministrațieCulturăTop News by Actual de Cluj - mart. 17, 2022 1 967

Centrul de interes își continuă programul cultural-artistic în clădirea fostei fabrici Tehnofrig de pe strada Fabricii de Chibrituri 9, transmite președintele Federației, Florin Ștefan. Expozițiile și evenimentele artistice programate în 2022, când Centrul va aniversa 5 ani de existență, vor avea loc tot în spațiul expozițional situat la etajul 4 al clădirii Tehnofrig, la fel ca în anii precedenți.

„Vom continua și în acest an programul de expoziții și evenimente de la Centrul de Interes, despre care suntem convinși că a devenit într-un timp scurt o destinație artistică preferată a Clujului, atât pentru locuitori cât și pentru cei care vizitează orașul”, a transmis Florin Ștefan, președintele Federației Centrul de Interes.

În 2021, Centrul de Interes a organizat 34 de expoziții la Cluj-Napoca și Berlin, care au adus în fața publicului român și internațional lucrările a sute de artiști din toată lumea. Tot în 2021, Centrul de Interes a prezentat prima expoziție personală a artistei ORLAN în România, un eveniment de anvergură internațională considerat atât de public cât și de critici și teoreticieni ai artei contemporane –  evenimentul artistic al anului în România.

„Centrul de Interes dorește să-și mențină și în anul 2022 credibilitatea internațională câștigată în ultimii ani. În aceeași notă, pentru anul 2022, avem în pregătire expoziții și evenimente de amploare care să îmbogățească scena artistică și viața culturală a orașului, în aceste timpuri în care cultura este atât de necesară. De asemenea, dorim să ne menținem focusul pe programele de schimb cultural internațional după modelul celor derulate cu succes până acum și să cultivâm rețelele activate împreună cu artiști, curatori, centre de artă și insituții de cultură din lumea largă. Dorim ca prin activitățile din 2022 să formăm în continuare un public avizat, să susținem tineri artiști creatori, să organizăm expoziții, performanțe artistice, conferințe prin care arta locală să se confrunte cu marile nume ale artei contemporane. În ceea ce privește programul din acest an și mai ales din această primăvară, așteptăm încă unele confirmări pentru a le comunica în timp util celor interesați”, mai arată Florin Ștefan.

El mai spune că, anul acesta, Centrul de Interes va aniversa 5 ani de activitate și că expozițiile și evenimentele artistice programate în 2022 vor avea loc tot în spațiul expozițional al Centrului situat la etajul 4 al clădirii Tehnofrig de pe Fabricii de Chibrituri nr.9.
Centrul de Interes a fost fondat în 2017 de organizații și artiști independenți. În prezent acest obiectiv cultural este coordonat de Federația Centrul de Interes.

Un comentariu

Scrie un comentariu