„Este într-o cuvă de deal, unde există deja acel lac cu apa omologată, nu există niciun fel de altă vecinătate. Mai pretabil de atât nu se poate”, a susținut arhitectul-șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, proiectul, după ce președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, cel care conduce ședințele, s-a îndoit de investiție.
În plus, Tișe s-a arătat convins că proiectul are șanse foarte scăzute de a fi pus în operă având în vedere că presupune o investiție consistentă iar o primărie cum e cea din Jucu nu își permite să susțină financiar un proiect de o asemenea anvergură. El a cerut lămuri și cu privire la accesibilitatea zonei.
Despre finanțare, arhitectul-șef a spus că Jucu este o comună mai bogată decât alte comunități din județ și că pentru proiect se încearcă accesarea de fonduri europene, după cum și proiectanții au menționat acest lucru. Despre accesibilitate, Salanță a arătat că zona este accesibilă pe un drum comunal și că nu va fi nicio presiune pe drumul național.
Cu zâmbetul de buze față de șansele investiției, Tișe a propus avizarea proiectului. În schimb, proiectantul i-a amintit că această propunere urbanistică nu face decât să valorifice potențialul filonului de sare pe care stă județul Cluj și asupra căruia autoritățile ar trebui să se concentreze mai mult și să facă astfel de proiecte cum e cel prezentat.
În final, proiectantul a atras atenția șefului forului județean asupra abundenței rezervelor de sare din județ, propunând exploatarea acestei bogății naturale la realul său potențial: „Există o zonă de sare din Turda, până în Dej și Cluj-Napoca, e o calotă groasă de sare, între sute de metri și poate chiar mai mult. Această bogăție, eu cred că este sub-evaluată și sub-folosită. Atât am avut de spus, de aici știți dumneavoastră ce este de făcut. Acest proiect este un exemplu de ce poate fi făcut când sarea ajunge la suprafață”, a mai spus Horațiu Răcășan.
Propunere amenajare centru balnear: