Închide

Cele mai periculoase străzi din Cluj-Napoca, pentru pietonii care traversează strada ilegal

ActualitateTop News by Mihai Prodan - feb. 07, 2015 0 375

Aproape 40 de accidente rutiere grave au avut loc anul trecut doar în Cluj-Napoca și doar din cauza pietonilor care traversau strada neregulamentar: aproape un incident pe săptămână. Cea mai periculoasă stradă din acest punct de vedere e o arteră de ieșire din oraș, dar nu e DN1E60 la ieșirea spre Florești, cum poate ați crede.

Inspectoratul Județean de Poliție Cluj face evidența celor mai periculoase străzi din Cluj-Napoca din punctul de vedere al numărului de pietoni accidentați, la solicitarea actualdecluj.ro. De departe cel mai periculos drum e strada Aurel Vlaicu – nu am putea să vă spunem în ce loc anume, pentru că polițiștii nu țin astfel de evidențe, dar e de semnalat că pe strada Aurel Vlaicu la ieșirea din oraș, la 50 de metri după stația de transport în comun IRA, zona e frecvent tranzitată de pietoni care trec strada neregulamentar, aceasta și pentru faptul că cea mai apropiată trecere de pietoni e la 200 de metri și e semaforizată.

Anul trecut în Cluj-Napoca au fost înregistrate 38 de accidente rutiere grave a căror cauză a fost traversarea neregulamentară a drumului public de către pietoni. Cele cunoscute pentru numărul mare de pietoni care le traversează ilegal – Memorandumului sau Observatorului, de exemplu – nu se află printre ele.
Iată topul celor mai periculoase străzi:
– 4 accidente grave pe strada Aurel Vlaicu
– 2 accidente pe strada Traian Vuia
– 2 accidente pe strada Regele Ferdinand
– 2 accidente pe strada Primăverii
– 2 accidente pe strada Napoca

De asemenea, a fost înregistrat câte un astfel de accident pe Calea Baciului, Bucium, Craiova, Dorobanţilor, Observatorului,  Calea Floreşti, George Cosbuc, Gheorghe Bariţiu, Horea, Calea Mănăştur, Mehedinţi, Memorandumului, B-dul Muncii, Mureşului, Aleea Padin, Plopilor, Războieni, Republicii, P-ţa Ştefan cel Mare, Teodor  Mihali, Timisului, Timotei Cipariu, P-ţa Unirii, P-ţa Abator, Alexandru Vlahuţă şi Nicolae Iorga.

  • author photo two

    Mihai Prodan

    Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu