Închide

Cel mai vârstnic locuitor din Gherla, premiat la aniversarea a 106 ani

Din județ by Actual de Cluj - oct. 29, 2021 0 144

Profesorul Iosif Rus s-a născut pe vremea când România era încă mică, în 1915. A prins două războaie mondiale, comunismul, revoluția și tot ce a urmat.

A ajuns la impresionanta vârstă de 106 ani, împliniți pe 28 octombrie, cu mintea lucidă și încă cu o energie surprinzătoare. Nu oricine apucă să sufle într-un tort cu lumânări care formează o vârstă din trei cifre.

Joi, la aniversare, municipalitatea a dorit să fie alături de veteranul de vârstă al orașului. „Țînând seama de respectul pe care trebuie să-l arătăm veteranilor de război pentru sacrificiul personal în timpul celui de-al doilea război mondial, propunem adoptarea unei hotărârii privind aprobarea acordării unui premiu aniversar la împlinirea vârstei de 106 ani, domnului Rus Ioan, în cuantum de 1.000 lei”, relatează gherlainfo.ro.

Hotărârea a fost aprobată de toți consilierii locali prezenți joi la ședința de la Casa de Cultură, cu amendamentul că este vorba despre suma netă.

La eveniment a fost prezent și veteranul aniversat, care, timp de câteva minunte, a rememorat amintiri din lunga sa experiență de viață.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare