Închide

Cel mai performant chimist din România primește titlul de Doctor Honoris Causa al UBB

ActualitateEducaţie by Actual de Cluj - mai 13, 2015 0 422

Un chimist despre care se spune că e probabil cel mai performant cercetător în domeniu în România în acest moment primește mâine titlul de Doctor Honoris Causa al celei mai mari universități din țară.

E vorba de profesorul Marius Andruh, de la Universitatea București, care primește mâine titlul de DHC al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Ceremonia e programată mâine la ora 10.30 în Aula Magna a universității, unde laudatio va fi prezentată chiar de președintele Academiei Române, academicianul clujean Ionel Haiduc, el însuși un reputat chimist.

„Profesorul Marius Andruh de la Universitatea București este în prezent probabil cel mai performant chimist cercetător din România, prin tematica modernă abordată, calitatea și numărul lucrărilor publicitate și vizibilitatea internațională de care se bucură. Profesorul Marius Andruh a creat la Facultatea de Chimie a Universității din București un colectiv de cercetare format din tinere cadre didactice, doctoranzi și studenți, care se remarcă printr-o productivitate științifică de excepție, cu mai mult de opt lucrări pe an”, explică UBB.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu