Închide

Cel mai lung tunel din România, parte din tronsonul din Autostrada Transilvania care leagă Clujul de Sălaj, e mai aproape de construcție, la aproape două decenii de când se vorbește de el

Administrație by Actual de Cluj - mai 09, 2022 0 473

Cel mai lung tunel din România, parte din tronsonul din Autostrada Transilvania care leagă Clujul de Sălaj, e mai aproape de construcție, la aproape două decenii de când se vorbește de celebrul tunel pe sub muntele Meseș din Autostrada Transilvania.

Anunțul vine de la ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, care a anunțat azi că CNAIR – Compania Națională de Autostrăzi – a transmis la Agenția Națională pentru Achiziții publice, pentru validare, documentația pentru etapa a doua a licitației tronsonului Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău din Autostrada Transilvania, care include și Tunelul Meseș.

Prima etapă a licitației pentru acest lot a fost lansată în urmă cu doi ani, în aprilie 2020, la un preț estimat de 4,5 miliarde de lei plus TVA. Este cel mai dificil lot al autostrăzii Transilvania, cu o lungime de 41 de km dintre care aproape trei kilometri reprezintă tunelul Meseș, cu un cost estimat de aproximativ un miliard de lei fără TVA. Tunelul, care va fi unul forat, va avea două galerii și două benzi de circulație pe fiecare sens. Pe acest lot urmează să mai fie construite 65 de viaducte, poduri și pasaje, cu o lungime totală de 13 km, precizează Grindeanu.
Contractul, finanțat prin Programul Operațional Transport 2021-2027, prevede 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuția lucrărilor.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu