Închide

Cel care a adus titlul la Cluj pleacă la Bruxelles pentru a se ocupa de toate Capitalele Europene ale Tineretului

Actualitate by Luminiţa Silea - iun. 11, 2014 0 271

Andras Farkas, președintele Grupului Pont și coordonatorul Federatiei Share,  cea care se ocupă de Cluj 2015 – Capitală Europeană a Tineretului, va fi începând din acesta săptămână omul care se va ocupa de la Bruxelles de rețeaua tututor Capitalelor Europene de Tineret. Farkas spune că pleacă în locul unde se iau deciziile europene pentru a face lobby pentru celălalt proiect ambițios al orașului – titlul de Capitală Culturală Europeană.

sursa foto: Andras Farkas -Facebook

sursa foto: Andras Farkas -Facebook

Andras Farkas a renunțat la coordonarea pe care o făcea la Cluj în favoarea unui mandat de 12 luni la Bruxelles , pentru a gestiona dezvoltarea strategică a rețelei capitalelor europene de tineret.

Decizia pe care a luat-o e un progres în carieră, mai ales că prin noua poziție pe care a preluat-o poate activa din nou grupul pe care-l conduce pentru a face lobby pentru celelălat deziderat al Clujului – Capitală Culturală Europeană în 2021. Așa a motivat Farkas demisia din Fedatia Share.


Vorbim de cel care a adus titlul de Capitală Europeană a Tineretului la Cluj, prin asociația pe care o conduce, Grupul Pont. „Predau ștafeta prin prisma faptului că acordul oficial asupra titlului s-a semnat de către municipalitate la sfârșit de aprilie, deci suntem în linie dreaptă, avem proiectele strategice în derulare și am reușit să atragem primele finanțări externe, care sunt critice pentru procesul capitalei”, a adăugat Farkas.

Colegii de la Federatia Share i-au urat succes.  Încă de la începutul anului se vehicula plecare sa din cadrul structurii care coordonează proiectul capitalei de tineret în Cluj-Napoca.

 

  • author photo two

    Luminiţa Silea

    Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu