Închide

Cei șapte reținuți în amplele descinderi pentru oprirea unei rețele de trafic de droguri care vindea în Cluj-Napoca cantități de zeci de kilograme au fost arestați preventiv

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 07, 2023 0 244

Cei șapte reținuți în amplele descinderi pentru oprirea unei rețele de trafic de droguri care vindea în Cluj-Napoca cantități de zeci de kilograme au fost arestați preventiv.

Cei șapte sunt acuzați că ar fi vândut droguri în cluburi și cămine studențești, dar și în școli din Cluj-Napoca și Iași. Magistraţii din Iași au decis emiterea mandatelor de arestare în cazul celor şapte persoane care fuseseră reţinute în urma a zece percheziţii domiciliare făcute, cu o zi în urmă, de poliţişti, împreună cu procurorii DIICOT Iaşi, în operațiunea denumită ”Narcos”.

Amintim, în urmă cu două zile procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Iași au dispus reținerea a șapte inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată. Aceștia arată că pe parcursul acestui an membrii unei rețele de dealeri au introdus în România cantități mari de droguri de risc pe care le-au distribuit ulterior către alți dealeri din Cluj Napoca și Iași care, la rândul lor, au aprovizionat piețele de droguri de risc din cluburi, cămine studențești și școli. Cu ocazia acțiunii finalizate astăzi au fost puse în aplicare zece mandate de percheziție domiciliară în cele două orașe și s-au realizat două operațiuni de prindere în flagrant a inculpaților, în timp ce tranzacționau sau transferau cantități mari de droguri. Astfel, anchetatorii arată că au fost identificate și ridicate cantitățile de 40 kilograme muguri de canabis -ambalate în 48 pungi vidate, 12 kilograme de hașis, porționat și ambalat în 125 pachete, aproximativ 120 grame cristal precum și o mașină de numărat bani.
În momentul pătrunderii în locațiile percheziționate, un inculpat a încercat să arunce în vasul de toaletă o parte din cantitatea de drog de risc descoperită, iar un alt inculpat a aruncat pe geam o geantă în care se afla suma de 130.000 euro, aceasta fiind recuperată de polițiști, arată procurorii.

Din cantitățile de drog de risc identificate se puteau realiza aproximativ 50.000 doze a căror valoare este estimată de anchetatori la 800.000 euro. Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași cu propunerea de arestare preventivă a celor șapte inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Se pare că operațiunea, numită ”Narcos”, a fost una de amploare: această grupare ar fi acţionat de mai mult timp în Cluj-Napoca, iar, ulterior, prin intermediul unei persoane, din judeţul Botoşani, stabilit în Iaşi, ar fi început să transfere cantităţi importante de droguri de risc către piaţa din Iaşi.

Citește și:

Percheziții azi la Cluj într-un dosar de trafic de droguri, au fost reținuți șapte inculpați în Cluj și Iași, distribuiau droguri cu zecile de kilograme, inclusiv în școli

Nici un comentariu

Scrie un comentariu