Închide

Cei mai buni elevi din țară la dezbateri, concurs național la Cluj

Educaţie by Actual de Cluj - aug. 26, 2016 0 209

Forumul național de dezbateri academice care decide care este cea mai bună echipă de dezbateri pentru liceu din România, are loc la Cluj, până luni.

Forumul Național de Dezbateri Academice, organizat prin rotație de cele mai mari centre de profil, este cea mai importantă competiție de dezbateri pentru elevii de liceu din România: echipa câștigătoare primește titlul de campioană națională. La Cluj vin 200 de elevi de liceu și peste 100 de arbitri și voluntari.

Concursul are loc la universitatea „Babeș-Bolyai” și merită menționat că prima astfel de competiție care a avut loc la UBB a fost în 1998. Finala competiției are loc duminică la ora 17 în sala Auditorium Maximum a UBB. „Finala de duminică va fi un eveniment organizat după modelul Oxford Debates, o dezbatere publică în care finaliștii din echipele Guvernului și Opoziției discută în fața membrilor marcanți ai comunității pe o temă de larg interes și impact pentru societate. Tema finalei va fi “Acest Parlament crede că democrațiile liberale ar trebui să sprijine tehnic și financiar cetățenii din statele opresive care practică cenzura să își exercite nestingheriți libertatea de exprimare și dreptul de acces la informație”, explică organizatorul Bogdan Stupariu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags

Articole similare