Închide

Cei doi salvatori voluntari care au acționat după cutremurele din Turcia împreună cu câini dresați pentru găsirea supraviețuitorilor printre dărâmături au fost decorați ieri la Instituția Prefectului

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 30, 2023 0 84

Cei doi salvatori voluntari care au acționat după cutremurele din Turcia împreună cu câini dresați pentru găsirea supraviețuitorilor printre dărâmături au fost decorați ieri la Instituția Prefectului.

E vorba de Oana Ciora, președintele asociației Câini de Salvare Transilvania, și de plutonierul adjutant șef Cornel Rareș Urs, de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Cei doi au intervenit în mod voluntar, împreună cu doi câini de salvare Max și Dino în Turcia, urmare a cutremurelor care au avut loc la începutul acestui an, pentru salvarea de vieți omenești.

Ieri cei doi au primit distincția ”Onoare pentru Cluj – 2023”, de la prefectul Irina Munteanu, la sfârșitul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Asociația Câini de Salvare Transilvania este un partener al ISU Cluj, iar cei 12 membri, conduși de Oana Ciora, depun eforturi mari ca, în timpul liber, să-și formeze câinii pentru a salva vieți. Organizația a luat naștere în 2011 și a format peste 20 de câini pentru căutare-salvare în medii diverse, atât în intervențiile post cutremur, cât și în cazul rătăcirilor.
De peste 16 ani, plutonierul adjutant șef Rareș Urs este subofițer operativ la Detașamentul 2 de Pompieri din Cluj-Napoca și a plecat în Turcia din timpul său liber, după cum arată ISU Cluj.

Foto Vlad Pop

Citește și:

Un pompier din Cluj se află printre echipele de salvatori care acționează în urma puternicului cutremur din Turcia

Pompierul din Cluj care a participat la misiunea de salvare a victimelor cutremurului de proporții din Turcia a fost decorat de președinte

Nici un comentariu

Scrie un comentariu